Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Bu müzeyi gezerken donacaksınız!

Doğanın bir mucizesi olan buzun usta ellerde, sanat, tarih ve kültürle birer başyapıta dönüşmesini gözler önüne seren Magic Ice, Türk tarihini buzun ışıltısıyla bir araya getirdi. Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'ndeki müzenin ''Osmanlı ve Türk Tarihi'' isimli yeni konseptinde; ilk çağlardan Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna, İstanbul'un fethinden Cumhuriyet dönemine ve Atatürk'ün lider duruşuna kadar birçok karenin yaklaşık 500 ton buzla resmedildiği heykeller görülebilecek.

Magic Ice Genel Müdürü Odd Roar Olsen, Norveçli firma Lotofen Trading'in Üst Yöneticisi Terje Evensen'ın da katıldığı açılış yoğun ilgi gördü. Açılışı Eskimo kostümleri giyen İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve beraberindekiler kurdeleyi keserek yaptı

Müzenin değişen konsepti için yaklaşık 300 bin dolar para ve 5 bin saatlik insan gücü harcandı. 25 personelin yer aldığı yenileme çalışmalarının sonunda 6 bölüme ayrılan müzede, avlanan ilk insan heykelinden Çatalhöyük evine, İstanbul'un fethinden Ulu Önder Atatürk'ün lider duruşunu yansıtan karelere kadar Osmanlı ve Türk tarihini anlatan eserleri görülebiliyor. Ziyaret süresince konuklara müzenin konseptini anlatan film gösterimleri ve tarihsel bilgilendirmeler de sunuluyor.

Müzenin yeni konsepti hakkında bilgi veren Pazarlama Uzmanı Pınar Şahin, burada buzdan tarihi bir yolculuk yaptırıyoruz. Umarım beklediğimiz ilgiyi görürüz. 7'den 70'e herkese hitap eden bir müzeyiz'' dedi.

IHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku