Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Erdoğan'ın telefonu Rusları kızdırdı

Rusya’nın resmi haber ajansı RİA, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında önceki akşam gerçekleşen Suriye krizi konulu telefon görüşmesini “BM çerçevesi dışına çıkan ciddi adım” ifadesiyle tarif etti.

Rusya’nın resmi haber ajansı RİA, Beyaz Saray’ın çekinmeden Suriye ’de Beşar Esad rejiminin bir an önce devrilmesi için çevre ülkelerle doğrudan çalışmalar başlattığını öne sürerek, Erdoğan-Obama görüşmesini eleştirdi.

Görüşmeyi "BM dışı planların çalıştırıldığının bariz kanıtı" sayan ajansın haberinde İngiltere'nin sunduğu ve müdahale içeren Suriye karar taslağının Rusya ve Çin tarafından veto edilmesinin ardından, ABD'nin BM Büyükelçisi Susan Rice'ın "Biz bundan böyle BM dışı yollardan krizi çözeceğiz" demesi hatırlatıldı.

Başbakan Erdoğan dün akşam Obama ile yaptığı görüşmede Esad'ın gidiş sürecinin hızlandırılması gerektiğini dile getirmişti.

Erdoğan, Halep'te silahlı gruplar ve Suriye ordusu arasında yaşanan çatışmaların ardından daha fazla ölümün olmaması için adımların hızla atılması gerektiğinin belirtirken, Obama da her iki taraf ilgililerinin irtibatta olması gerektiğini ve çalışmaların bu şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku