Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
CHP'den Aygün için oturma eylemi

Eray EROLLU-AHT

Tunceli'de yol kesen PKK'lılar tarafından önceki akşam kaçırılan 'ün serbest kalıncaya kadar sürdüreceklerini belirttiler.

 CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kendi seçim bölgesinde PKK tarafından kaçırıldığını ifade eden CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Halkın oylarıyla seçilmiş milletvekilimiz seçmenleriyle buluşmak, sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak için çalışmalar yaptığı, ziyaretlerde bulunduğu sırada kaçırılmıştır. Kimlikleri, etnik kökenleri, üyesi oldukları parti ne olursa olsun milletvekilleri, halkın oylarıyla seçilmiş kişilerdir ve onların özgürlüklerine yönelen bu tür eylemler halkın iradesini hiçe saymak demektir ve kabul edilemez" dedi.

"Bunun, sürekli olarak dillendirdiğimiz ve mücadelesini verdiğimiz ?barış' çabalarına bir katkısı olmayacağı gibi şiddet ortamını körükleyeceği de açıktır" diyen Oğuz Kaan Salıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu olay, yıllardır bu bölgede yürütülen iktidar politikalarının sorunu çözmekten çok artırmaya yönelik olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu andan itibaren milletvekilimizin can güvenliğinden, onu kaçıranlar kadar bu sorunu çözmesi gereken iktidar da sorumludur. CHP ?Herkes için barış' ortamı sağlanana kadar toplumsal barış yolundaki mücadelesine devam edecektir. CHP; bölgede kaçırılan tüm idari görevli ve vatandaşların serbest kalması için takipçi olacaktır. Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Aygün'ün hiçbir gerekçe öne sürülmeden, derhal serbest bırakılmasını istiyor ve bu gerçekleşinceye kadar her akşam saat 22.00-23.00 saatleri arasında Taksim Atatürk Anıtı önünde sessiz oturma eylemimizi sürdüreceğiz."

Eylem olaysız şekilde son bulurken, partililer, yarın akşam aynı saatte buluşmak için sözleşti. Kalabalığın her geçen gün artması tahmin ediliyor.

Haber Kaynağı : Haberturk.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

"CHP o talepten vazgeçmeli!"
Devlet Bahçeli'den sert uyarı...

Haberi Oku