Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Gizli plan ortaya çıktı!

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın bulunduğu Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nin önünde bekleyen İngiliz polisinin elindeki tutuklama planı ortaya çıktı.

İngiliz Press Association (PA) haber ajansının foto muhabirinin dün çektiği ve büyükelçilik önünde nöbet tutan İngiliz polisinin elindeki planda, Assange'ın büyükelçilik dışına çıkar çıkmaz tutuklanması talimatı yer alıyor.

Notta, Assange'ın araçla, diplomatik dokunulmazlıkla ya da başka bir yolla çıkması halinde tutuklanması gerektiği bilgisi bulunuyor. Ayrıca, Assange taraftarlarının büyükelçilik önünde yapacakları olası bir protestoda oluşabilecek kargaşa sırasında Wikileaks'in kurucusunun kaçabileceği endişesi dile getiriliyor.

Londra polisi, olayla ilgili yorum yapmayı reddederken, dün toplanan Güney Amerika ülkelerinin Dışişleri Bakanları İngiltere ve Ekvador'a Assange'ın neden olduğu diplomatik krize son verme çağrısında bulundu.

Ekvador'a siyasi iltica talebi kabul edilen 41 yaşındaki Assange, yaklaşık 3 aydır Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde bulunuyor. İngiltere, şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle Assange'ın büyükelçilikten ayrılması halinde tutuklanacağını bildiriyor ve İngiliz polisi büyükelçilik önünde nöbet tutuyor.

İsveç'te iki kadına tecavüz etmekle suçlanan ve bu ülkeye iadesi İngiltere'de onanan Assange, hakkındaki suçlamaların siyasi olduğunu savunuyor ve ABD'ye gönderilme endişesiyle İsveç'e gitmek istemiyor.

AA


Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku