Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Tam Bahtsız Bedevi Misali

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Kılıçdaroğlu’nun Türkiye ekonomisi hakkında karanlık bir tablo çizdiği konuşmasından birkaç saat sonra, uluslar arası derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yükselttiğini söyleyen Erdoğan, “Buna önünü görememe mi denir, okuma körlüğü mü denir, kendi ülkesine şaşı bakmak mı denir? Bunu milletimin takdirlerine bırakıyorum. Hani var ya, tam bahtsız bedevi misali.” dedi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, uluslar arası derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyesine yükseltmesini değerlendirdi. Uluslar arası derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu artırmalarını yatırım için gelecek sermaye açısından teşvik edici bir işleve sahip olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu durum borçlanma faizlerini düşürme konusunda da bizim elimizi güçlendiren bir araç durumundadır. Kararın açıklanması ile birlikte borsa tarihi rekor seviyeye ulaştı. Faiz oranları da en düşük seviyeye geriledi. Birçok uluslar arası kurumsal yatırımcı, yatırım kararı verirken yatırım yapılabilir seviyedeki ülkelere öncelik tanıyor, bunun ön araştırmalarını yapıyor. Bu nedenle uzun zamandır hak ettiğimiz bu gelişmeyi olumlu buluyor, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

        Fitch’in kredi notunu yükseltmesinin önemli bir gelişme olmasıyla birlikte, halen Türkiye’nin kredi notunun olması gereken seviyede bulunmadığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Bunu da ifade etmek durumundayım. Ekonomik göstergeleri bizden daha geri olan ülkelerin A düzeyinde kredi notuna sahip olduğu bir ortamda bizim için hala B düzeyinde bir kredi notunda ısrar edilmesini hakkaniyete uygun bulmuyoruz. Fitch’in yaptığı artış yeterli olmasa da bu yanlışın düzeltilmesi yolunda atılmış bir adım olarak görüyoruz. Farklı eğilimlerle derecelendirme yapan bu kuruluşlara rağmen Türkiye’nin genel ekonomik performansı ve yatırım ortamı ile ilgili olumlu tablosu zaten anlaşılıyor.”

        Kredi derecelendirme kuruluşları konusunda hakkaniyet ölçülerine dayalı yeniden yapılandırmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Yani siyasi bir yaklaşım istemiyoruz, ideolojik bir yaklaşım istemiyoruz. Gerçekler, rakamlar neyi söylüyorsa, bunu Yunanistan için söylüyorsanız, gelin Türkiye için de söyleyin. Ama sanal tablolar üzerinden yapılmış değerlendirmelerle yaptığınız açıklama, dünyayı da aldatıyor, oralarda yatırım yapanları da zor duruma sokuyor.” şeklinde konuştu.

        BM başta olmak üzere ülkelerin, toplumların kaderinde söz sahibi olan uluslar arası kuruluşlarda yeniden yapılanma süreci başlatılması gerektiğini kaydetti.

        "KILIÇDAROĞLU, BAHTSIZ BEDEVİ MİSALİ"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi politikalarını eleştiren açıklamalarını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Türkiye’nin ekonomide ortaya koyduğu performans gerek ülke içinde gerek ülke dışında dikkatle izlenip takdir ile karşılanırken muhalefet hala başka telden çalmaya devam ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ekonomi ile ilgili çok kötü, sorunlu bir tablo çizdi. Allah'tan ki bu görüşmeyi sabah kahvaltıda yaptı. Adeta hükümetin ekonomik performansını yerden yere vuruyor. Birkaç saat sonra da Fitch gibi çok önemli bir uluslar arası derecelendirme kuruluşu 18 yıl sonra Türkiye’nin notunu bu seviyeye çıkartarak, Türkiye ekonomisinin ne derece başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Kılıçdaroğlu, bunu ben dün söyleseydim inanmayacaktın, Allah’tan Fitch böyle bir açıklama yaptı. Bu açıklama yapıldıktan sonra sen ne yaptın onu merak ediyorum. Doğrusu Kılıçdaroğlu ne zaman hükümeti yerse dünyadan Türkiye’ye övgüler geliyor. Ülkesine bu denli yabancı, ilgisiz bir ana muhalefet partisi olabilir mi? Buna önünü görememe mi denir, okuma körlüğü mü denir, kendi ülkesine şaşı bakmak mı denir. Bunu milletimin takdirlerine bırakıyorum. Hani var ya, tam bahtsız bedevi misali.”

        Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından solandan gülme ve alkış sesleri yükseldi. Erdoğan, ardından “Kılıçdaroğlu, bizim için ‘Türk lirası değerli diye göbek atacak’ diyor. İşte ulusal kafa bu. Ulusal paramızın değer kazanmasından rahatsızlık duyan zihniyet bu. Biz Türk lirasının değer kazanmasından dolayı göbek değil, can atarız. Ulusal onurumuz için gerekirse can veririz. Sizin gibi çakma ulusalcılar bu milli hassasiyeti anlayamazlar. Sayın Kılıçdaroğlu dün Türkiye’yi 2023 yılında dünyanın en ileri 10 ekonomisinden biri haline getiremeyeceğimizi söylemiş. Her ne kadar sonuçları konusunda tereddütlü olsa da 2023 hedeflerini benimsemiş gibi gözüküyor. Bu güzel bir gelişme.” diye konuştu.

        “BAHÇELİ’Yİ, MHP GENEL BAŞKANLIĞINA 6. KEZ SEÇİLMİŞ OLMASINDAN DOLAYI KUTLUYORUM”

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2023 hedeflerinin patentine sahip çıkmaya çalıştığını kaydeden Erdoğan, “Bahçeli’nin de aynı şekilde bu hedefleri benimsediğini görüyoruz. Bu da güzel bir gelişme. Ben bu vesile ile, mesajım ile tebrik ettim, ama Sayın Bahçeli’yi MHP Genel Başkanlığı’na 6. defa seçilmiş olmasından dolayı kutluyorum.” ifadesini kullandı.

        Bahçeli’nin kongre konuşmasında 2023 misyonuna yönelik hiçbir somut öneride bulunmadığını söyleyen Erdoğan, “Kongreler siyasi partilerin ortaya bir program, proje koydukları, ülkenin önemli konularına yönelik siyasi duruşlarını deklare ettikleri toplantılardır. Maalesef MHP kongresinde hamasetten, tutarsız laf kalabalığından başka bir siyasi duruş, proje görmedik. Lafla peynir gemisi yürümez.” dedi. Erdoğan, Bahçeli’nin sadece siyaset yapıyor gibi göründüğünü aktardı.

        Grup toplantısından önce bir müjde aldığını söyleyen Erdoğan, “Dediler ki, MHP 7. soru önergesini de verdi. Nihat Ergün Bey’e müjdeler olsun. Eskiden adliye kapılarında arzuhalciler vardı. Ben de diyorum ki, daktilosunu herhalde TBMM önünde bir yerlere yerleştirdi. Orada da yanında bir görevlisi var, sürekli gensoru dilekçeleri yazıyor. Başka bir görevi yok. CHP ile yarışa girdiler. Arayı kapatabilmek için yoğun şekilde gensoru verilmeye devam edilecek. Kongreden sonra böyle bir adımın atılması da manidar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Tam bahtsız bedevi misali

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Tam bahtsız bedevi misali

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku