Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Ağaçlar Güneş Enerjisiyle Üretilen Elektrikle Sulanacak
Kulu ilçesinde Ramazan Uludag isimli vatandasin kisisel gayretleriyle 2000 yilinda olusturulan 15 bin metrekarelik fidanlik, Kulu esnafi ve gurbetçilerin yardimlariyla kurulan günes enerjisi sistemiyle çikarilacak su ile sulanacak.

Kululu esnaf Ramazan Uludag'in gayretleriyle tasima su ile sulanan çam agaci fidanlari 12 yilda oldukça boy atti. Bu süreçte çok yorulan Uludag, Kulu esnafina ve gurbetçilere fidanligin durumunu anlatip buranin derin bir kuyuya ihtiyaci oldugunu bildirdi. Elektrik Mühendisi Murat Uludag'in 5 yil önce baslattigi sondaj çalismalarinda uzun süre suya ulasilamadi. Isveç'te yasayan Kululu gurbetçi Atila Altuntas'in öncülügünde toplanan yardimlar vesilesiyle hizlanan çalismalar temmuz ayina kadar devam etti. Vurulan sondajlarda yeterli suya ulasamayan Kululu vatandaslar, son olarak temmuz ayinda Musa Aykul'un açilan bir kuyuyu derinlestirmesiyle yeterli suya ulasti. Bu kuyunun basina Elektrik Mühendisi Murat Uludag tarafindan agaç sulamasinda kullanilacak 'Günes enerjisinden elektrik üretimi sistemi' kuruldu. Kuyuya dalgiç pompa atilarak ilk su çikarildi. Böylece 15 bin metrekare fidanlik suya kavusmus oldu.

Fidanlikta büyük emekleri olan ve dügünlerde para toplayarak fidanligin ayakta kalmasina vesile esnaf Ramazan Uludag, gelinen süreçten çok mutlu oldugunu belirterek "Sesimize ses veren herkesten Allah razi olsun." dedi. Yapilan isler için kapi kapi dolasarak Kulu esnafindan yardim toplayan ve günes enerjisi sitemini kuran elektrik mühendisi Murat Uludag, yapilan çalismada iki önemli noktanin bulunduguna dikkat çekti. Uludag, Kulu esnafinin el birligi yaparak böyle bir isi basarmis olmasinin önemli bir nokta oldugunu dile getirerek, "Bir baska önemli nokta ise herkese örnek olacak günes enerjisinden elektrik üretimi sistemidir. Bu sistemle arazi sulamalarinda çok büyük mesafe katedilecek." ifadelerini kullandi.

cha
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku