Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Yılmaz Erdoğan'dan yeni film! ''Kelebeğin Rüyası''

Zonguldak'ta, genç yaşta veremden ölen şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun yaşam hikayelerinin anlatıldığı Yılmaz Erdoğan'ın yeni filmi ''Kelebeğin Rüyası''nın çekimleri devam ediyor.

Yazar-yönetmen Yılmaz Erdoğan'ın Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun yaşamını konu alan filminin, kentte bir süre önce başlayan çekimleri farklı mekanlarda yapılıyor. Maden ocaklarının bulunduğu alanların yanı sıra şairlerin yaşamının geçtiği mekanlarda çekilen filmin setine, vatandaşlar ile basın mensupları alınmıyor.

Erdoğan'ın yanı sıra ünlü oyuncular Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Farah Zeynep Abdullah ve Belçim Bilgin Erdoğan gibi ünlü oyuncuların yer aldığı filmin çekimlerinin 20 gün devam edeceği öğrenildi.


FİLMİN KAHRAMANLARI

1920'de Devrek'te doğan Rüştü Onur, Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesinde eğitim-öğretim gördüğü yıllarda verem hastalığına yakalanır. Okuluna devam edemez ve ''Maliye Varidat Memur Muavini'' olarak Ereğli Kömür İşletmelerinde çalışmaya başlar. Hastalığının şiddetlendiği 1941-1942 yıllarını iş ve hastane arasında geçiren Onur'un, lisedeki öğretmeni Behçet Necatigil ve yakın arkadaşı şair Muzaffer Tayyip Uslu ile birlikte dergi ve gazetelerde şiirleri yayımlanır. Sağlığı kötüleşince İstanbul'a giden ve sanatoryumda tedavi gören Rüştü Onur, burada Mediha Sessiz ile tanışarak nişanlanır. Nişanlısının 3 ay sonra tifodan ölümü üzerine büyük üzüntü yaşayan Onur, 2 Aralık 1942'de hayatını kaybetti.

1922'de İstanbul'da doğan Muzaffer Tayyip Uslu'nun da Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi'nde edebiyat öğretmeni Behçet Necatigil'dir. Liseden sonra girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünü yoksulluk nedeniyle bitiremeyen Uslu, Zonguldak'ta memur olarak çalışmaya başlar. Şair, arkadaşı Rüştü Onur gibi vereme yakalanır. Şiirlerini 1945'te ''Şimdilik'' adlı tek kitapta toplayan Uslu, 1946'da hayatını kaybetti.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku