Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Diyarbakır'da gergin saatler!

'nin bugün Diyarbakır'da yapmayı planladığı 'Özgürlük İçin Demokratik Direniş' mitingine izin verilmemesini protesto için, Mardin'in Nusaybin ve Derik ile Şırnak'ın İdil, Cizre, Silopi ilçelerinde kepenk kapatma eylemi yapıldı.

ZANA GİTMEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile geçtiğimiz hafta görüşen Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana, Valiliğin yasakladığı ancak BDP'nin ısrarla yapmak istediği mitinge gitmedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başta olmak üzere BDP milletvekilleri ve bölge belediye başkanları tam kadro olarak valiliğin yasakladığı 'Öcalan'a özgülük' mitingi öncesi bir hafta önce Diyarbakır'a gidip halkı yasaklı mitinge davet etti.

Diyarbakır'da BDP desteği ile bağımsız milletvekili seçilen Leyla Zana'nın 'Kürt sorunu Başbakan Erdoğan çözer' açıklaması sonrası partisi ile arası açıldı. Başbakan ile geçtiğimiz hafta görüşen Zana, yapılmak istenen mitinge gitmemesi dikkat çekti. Leyla Zana'nın Diyarbakır'a gitmemesi partisi ile miting konusunda fikir ayrılığı yaşadığı ve bu nedenle Ankara'da kalmayı tercih ettiği öğrenildi.

AJANSLAR

Haber Kaynağı : Haberturk.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku