Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı!

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden duyuruldu. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuçlara göre, en çok lisans mezunları için ayrılan kontenjanlar boş kaldı.

Ortaöğretim mezunlarından tercih yapan aday sayısı 279 bin 448, kontenjan sayısı 2 bin 874, yerleşen aday sayısı 2 bin 865, boş kalan kontenjan sayısı 9; ön lisans mezunlarından tercih yapan aday sayısı 172 bin 379, kontenjan sayısı 4 bin 776, yerleşen aday sayısı 4 bin 650, boş kalan kontenjan sayısı 126; lisans mezunlarından tercih yapan aday sayısı 154 bin 157, kontenjan sayısı 9 bin 832, yerleşen aday sayısı 9 bin 432 ve boş kalan kontenjan sayısı ise 400 olarak belirlendi.

Yerleştirme sonuçlarına göre en büyük ve en küçük puanlara da ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilecek.


AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku