Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kılıçdaroğlu Erdoğan'a Neler Söyledi NEler

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

 

"Neredeyse her grup toplantısında başsağlığı dileklerimiz var. Bir toplum bu kadar büyük acıları yaşamamalı. 17 gencimizi toprağa verdik. Bu kavganın kazananı olmaz. Bu çatışmanın kazananı olmaz. Kardeş kanının döküldüğü yerde kimse başarıya ulaşamaz. Türkiye’yi kucaklayan bir dile ihtiyacımız var. Kavgasız bir ülkeye ihtiyacımız var. Dostluğun egemen olduğu bir Türkiye’yi kurmak zorundayız. Beylik laflar ediyoruz. Ama bunlar yetmiyor. Cin şişeden çıktı. Hükümet farkında değil.

 

Sakın ola terör örgütünün tuzağına düşmeyin. Bazı kentlerden bugüne kadar görmediğimiz ağırlıkta tehlike sinyalleri alıyoruz. Bir toplumsal çatışma süreci başlarsa bunun sorumlusu hükümettir. 30 yıldır çözülemeyen bir sorun var. AKP hükümeti herkesi kucaklayan bir çözüm üretemedi.

 

Halkla terörü ayırmak zorundayız. Devlet yöneten kişilerin sorumlulukları vardır. Devlet kan davası gütmez. Devlet intikamcı olmaz. Devlet öfkeyle iş görmez. Devleti yönetenler kin ve nefret tohumları ekiyorsa barışı sağlamazsınız. 10 yıldır tek başlarına iktidarlar. 2002’de terörü sıfır noktasından aldılar. Bütün şehitlerin kanları senin iki yakandadır.

 

Ne olsa bakanlar ‘bu beni aşar’ diyor. AKP sorunların merkezidir, çözümlerin değil. Türkiye bir toplumsal çatışma ortamına sürüklenmek isteniyor. Ben geceleri rahat uyuyamıyorum. Şehitlerin sırtına binerek cumhurbaşkanı olamazsın.''

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku