Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay Raporları Neden Gelmedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları üzerinden Hükümet'e yüklendi. "Sayın Başbakan bu kürsüye gelin; o raporlar Sayıştay'dan niye gelmedi? Onu açıklayın." diyen Kılıçdaroğlu, "Raporu görmede ben nasıl kesin hesap raporunu eleştireceğim." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bütçe maratonu başladı. 2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı görüşmeleri 11 gün sürecek. İlk gün Meclis'te grubu bulunan partilerin genel başkanlarının konuşmaları yapılıyor. Bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin bütçelerin gecikerek hazırlanmasını eleştirdi. "Kendi çıkardığı yasaya uymuyorsa bu hükümete ne denir?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan birazdan bu kürsüye gelip konuşacak. Yine 1930'lardan 1940'lardan bahsederseniz bahsedin. Ama neden bütçeyi geciktirdiğiniz açıklayın." diye konuştu.

"Atalarımızı seviyoruz; doğru yaptığı şeylere de sahip çıkmalıyız." diyen Kılıçdaroğlu, Sayıştay raporlarının bütçeyle beraber gelmek zorunda olduğunu vurgulayarak takdir yetkisi verilmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Gelmeyen, getirilmeyen rapor, dolayısıyla buna nasıl el kaldıracaksınız sayın milletvekilleri. Vicdanlarımızı kilitlemeyelim. Görevini yapmayan bu hükümet. Benim AK Partili askerlerim var. İşaret ederim el kaldırırlar; işaret ederim el indirirler. Raporu görmede ben nasıl kesin hesap raporunu eleştireceğim. Sayın Başbakan bu kürsüye gelin; 'o raporlar Sayıştay'dan niye gelmedi; onu açıklayın. Gerçek nedir; ben o gerçeği öğrenmek istiyorum. Yasa burda, gelmesi gerekir, bütçeyle gelmesi gerekir. Bu yasa değişti mi; değişmedi. O zaman biz göreceğiz, geleceğiz. Aksi; bu meşru olmayan gayri meşru bir tartışmadır." dedi.

Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu üyelerinin karnesini çıkardı. İşsizliğin bütün kötülüklerin anası olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kadına şiddet niye yüzde bin 400'dür?" diye sordu. 10 yıldır bu ülkede işsizliğin kol gezdiğini ancak sorunun bir türlü çözülmediğini vurguladı. CİHAN

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay raporları neden gelmedi?

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay raporları neden gelmedi?

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay raporları neden gelmedi?

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a Neler Söyledi NEler
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin...

Haberi Oku