Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Yorgun Herkül yarın ziyaretçi kabulüne başlayacak

Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Yorgun Herkül'' olarak adlandırılan Herakles heykelinin ABD'den getirilen üst tarafı ile Antalya Müzesi'nde bulunan alt tarafının birleştirme ve konservasyon çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Heykelin sergileneceği yerle ilgili çalışmalarda da sona gelindiğini belirten Acar, ''Antalya Müzesi'nin en nadide yerinde sergilenecek heykel Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay tarafından açılacak'' dedi.

Heykelin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın çok büyük gayretleri sonucunda Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nden alındığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağıyla Türkiye'ye getirildiğini ifade eden Acar, ''Sayın Başbakanımızın heykeli uçağına alıp eseri getirmesi bizi onurlandırdı. Ülkemizin geçmişine sahip çıkılıyor. Bu bir gücün ifadesidir'' dedi.

Önemli bir eserin kendi topraklarına geri döndüğünü vurgulayan Acar, Antalya'dan kaçırılarak yurt dışında sergilenen başka eserler de olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin tarihine sahip çıktığını belirten Acar, ''Bu topraklardan çıkmış eserler bu topraklarda sergilenmelidir'' dedi.

Perge Antik Kenti'nden kaçırılan ''Yorgun Herakles'' heykelinin Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde sergilendiği tespit edilmiş, 31 yıl sonra ABD'den alınarak, 25 Eylül'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağıyla Türkiye'ye getirilmişti.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku