Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
'Oyunculuktan önce insanlık'

HT MAGAZİN / MEHMET ÇALIŞKAN

Tolga Çevik, ilk kez başrol oynadığı, adı ‘Hayırdır Tekin’den ‘Sen Kimsin?’e çevrilen sinema filminin çekimlerini tamamladı. Çevik’in filmin yönetmeni Ozan Açıktan ve Levent Pala’yla birlikte senaryosunu da kaleme aldığı filmde; Köksal Engür, Pelin Körmükçü, Toprak Sergen ve Zeynep Özder de rol alıyor.

 Filmden görüntüler için tıklayınız...

24 Şubat’ta vizyona girecek filmde ‘Tekin’ ile ‘İsmail Abi’nin kaybolan bir kızı bulmak için atıldıkları maceralar anlatılıyor. Çok iyi ve komik bir film çektiklerini belirten Çevik, ‘Sen Kimsin?’le ilgili şunları söylüyor:

BURNUNDAN KIL ALDIRMAYANLARI SEVMEM! 

- Birlikte çalıştığım oyuncuların en belirgin özellikleri önce iyi insan olmaları. Zaten hepsi yetenekli, kendilerini kanıtlamış oyuncular. Kendi kendime iyi insanlara kazandırmak gibi bir misyon edindim. Bu filmin bir öğretisi olsun istedik. İnsanlığı kaybetmemeyi öğretmeye çalışıyoruz. Hem iyi oyuncu hem de iyi insan olan kişiler ararken seçeneklerim hiç de kısıtlı değildi. Bir sonraki işimde de böyle insanlar bulacağım. İstendikten sonra böyle insanlar rahatlıkla bulunur. Çok iyi oyuncu olup da kapıdan çıktığında burnundan kıl aldırmayan tarzdaki kişileri sevmiyorum. Zaten onlar bizim aramızda rahat edemezler.

- ‘İyi insanlarla çalışmak istiyorum’ sözümün altına her zaman imzamı atarım. Rol arkadaşlarım da önce iyi insan olmaları şartı aradığımı söyleyebilirim. Film başına 20 milyon dolar kazanabilir bir oyuncu. Ama kazandığı bu para insanlığını kaybetmeyi gerektirmemeli. Dünyanın en iyi aktörüdür, 6 Oscar’ı vardır ama araba çarptı mı aynı pamuğa bakarız hepimiz. Hayat işte bu kadar basittir. Starlık ve güç gösterisi sahnede olmalı. Başka bir yerde değil!

'AKSİYON SAHNELERİNDE YARALANDI'

- Özellikle sevgili eşim Özge, film hakkında mütevazı olmamamı istedi. Gerçekten iyi bir film çektik. Herkes çok eğlenecek, çok gülecek. Ortaya iyi bir iş çıkarmak için tam 11 hafta çalıştık. İyi insanlardan ve iyi oyunculardan oluşan ekip, Ozan Açıktan yönetimindeki iyi bir set ekibiyle bir araya gelince; iyi bir iş çıkması son derece doğal hale geldi. Bu arada filmimizde birçok aksiyon sahnesi bulunuyor ve ben çok şükür hepsinden sağsalim çıktım. Hâlâ buradayım. Yaralar, bereler oluştu ama sonuç tatmin edici olunca canımın acısını unutuverdim. Zaman zaman dublör de kullandım.

'ASKERLİK VE HASTALIKLARLA İLGİLİ ŞAKA YAPMAM'

Tolga Çevik, “Benim işim şaka yapmak ama sınırlarım var. Bazı konularda, mesela askerlik hakkında asla şaka yapmam” diyor ve ekliyor:

“Askerlik çok hassas bir konu. Arazlarla ve hastalıklarla ilgili de şaka yapmam. Canı yanmış kişilerin içinde bulunduğu psikolojiyi her zaman göz önünde bulundururum.”

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku