Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
One Love Festival programı açıklandı!

Efes Pilsen tarafından 14-15 Temmuz tarihlerinde santralistanbul’da düzenlenecek olan Efes Pilsen One Love Festival 11’in programı açıklandı.

Pozitif Live organizasyonuyla düzenlenecek festivalde müzikseverler 14 Temmuz Cumartesi günü ana sahnede Ahmet Musluoğlu, Neyse ve Replikas ile festivale hızlı bir giriş yapacak.Ardından son iki yılın en çarpıcı müzik gruplarından Yuck, Closer filminin soundtrack mimarı, “Blower’s Daughter” parçası ile büyük beğeni toplayan Damien Rice ve canlı performansı ile bir efsaneye dönüşen Kaiser Chiefs festivalcileremuhteşem bir gün yaşayacak.

15 Temmuz Pazar günü Efes Pilsen One Love Festival; Style-Ist, Mira ve Elif Çağlar’dan sonra son dönemlerin en çarpıcı kadın vokallerinden Selah Sue’yu ve neo-soul ve dans müzik etkileşimli pop'un yeni kraliçesi Kimbra’yı ağırlayacak. Festival, Brit-Pop’un efsane gruplarından Pulp’ın çarpıcı performansı ile sona erecek.

Festivalde iki gün boyunca 15 yerli grup, 2. Sahne’de müzikseverlere keyifli saatler yaşatacak. Gün boyunca arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmek isteyen festivalciler, müzik dolu saatlerin yanı sıra pek çok keyifli aktivite ve çeşitli sürprizlerle dolu iki eğlenceli gün geçirecek.

14 Temmuz Cumartesi Günü Sıralaması:

Ana Sahne: Ahmet Musluoğlu – Neyse – Replikas – Yuck - Damien Rice - Kaiser Chiefs

2. Sahne: Social Inclusion Band - Puik's Journey - Halimden Konan Anlar - Softa - Les Males Propres - Rock'n Dark 5 Birincisi - Kolektif İstanbul - Korhan Futaci & Kara Orkestra

15 Temmuz Pazar Günü Sıralaması:

Ana Sahne: Style-Ist – Mira - Elif Çağlar - Selah Sue – Kimbra - Pulp

2. Sahne: Barıştık Mı - Erkin Gören - The Away Days - On Your Horizon - Kafabindünya - Sapan - Ayyuka


SANATÇILAR HAKKINDA

DAMIEN RICE
İrlandalı sarkıcı, söz yazarı, multi enstrümantalist ve prodüktör Damien Rice, 90’larda Juniper isimli grubuyla yaptığı çalışmalarının ardından 2011 yılında solo olarak kariyerine devam etme kararı aldı. 2001 yılında yayınladığı single’ı "The Blower's Daughter" çıktığı gün İngiltere ve İrlanda listelerine 1 numaradan girmeyi başardı. 2000’lerin ilk 10 yılının en önemli “ballad”larından biri olarak adlandırılan "The Blower's Daughter" başrollerinde Jude Law, Natalie Portman, Julia Roberts ve Clive Owen’ın yer aldığı “Closer” filmininde tema müziği olarak kullanıldı. 2002 yılında yayınladığı ilk solo albümü ”O” ile yine İngiltere ve İrlanda albüm listelerine 1 numaradan giren Damien Rice, bu albümle İrlanda’da 10 Platinum , İngiltere’de 3 Platinum ve ABD’de altın plak kazandı. 2006 yılında ikinci solo albümü “9” u yayınlayan Damien Rice ardından oldukça yoğun bir turneye çıktı. Glastonbury, T In The Park , Latitude, V ve Rock Werchter gibi büyük açıkhava festivallerinde sahne alan Rice, David Gray ile Wembley Stadyumu’nda sahne aldı.


KAISER CHIEFS
1996 yılında kurulan İngiliz topluluk Kaiser Chiefs bugüne kadar 4 stüdyo albümü (2005’te Employment , 2007’de Yours Truly, Angry Mob, 2008’de Off with Their Heads, 2011 ve 2012’de The Future Is Medieval & Start The Revolution Without) yayınladı. 2005 tarihli “Employment” albümü dünya çapında 3 milyonu aşan satışı ile grubu günümüzün en önemli gruplarından biri haline getirdi. Bu albümle prestijli “Mercury Prize”a da aday olan grup, 'Best British Band','Best Rock Act' ve 'Best New Artist' dallarında Brit ödülünün de sahibi oldu. Rolling Stone,  Spin, Uncut, Mojo, NME ve Q gbi en önemli müzik yayınları tarafından 2005’in en iyi albümlerinden biri olarak gösterilen “Employment”ın başarısı ile Kaiser Chiefs 2005 ve 2006 yıllarında birçok ülkeyi kapsayan bir dünya turnesine çıkmıştı.  Zamanla Amerika ve Avrupa’daki önemli açıkhava festivallerinin ana sahnesinin vazgeçilmez gruplarından biri haline gelen Kaiser Chiefs, sahnede bir saniye yerinde durmayan solist Ricky Wilson’nın inanılmaz sahne enerjisi ve kalabalıkları harekete geçiren canlı performanslarıyla, 2012’deki durakları arasına Efes Pilsen One Love Festival’i de dahil etti.


YUCK
2010 yılında bir araya gelen Yuck, Daniel Blumberg ve Max Bloom tarafından kuruldu. Mariko Doi ve Jonny Rogoff katılımıyla kadroyu tamamlayan Yuck, 2010 yılında yayınladıkları bir dizi single’ın devamında 2011 yılında ilk albümleri Yuck’ı yayınladı. Bu albümleri, ABD listelerinde en çok satılan 100 albüm arasına girmeyi başardı. Otoriteler tarafından tarzı My Bloody Valentine, Dinosaur Jr., Sonic Youth, Teenage Fanclub ve Pavement’a benzetilen Yuck, 2010 yılında Georgia albümünü yayınladı. Grup; Teenage Fanclub, Modest Mouse ve Times New Viking gibi gruplarla beraber pek çok festivalde sahne aldı. Pharmacy Recording Company’den çıkan Rubber Mogwai tarafından remixlendi. Grup elemanlarından Daniel Blumberg’in aynı zamanda Oupa adında bir de yan projesi bulunuyor.


PULP
90’lara damgasını vurmuş, Brit-Pop denilince ilk akla gelen gruplardan Pulp, bu sene Efes Pilsen One Love Festival’in ana sahnesinde izleyicilerin karşısında olacak! Orijinal kadrosuyla müzikseveleri ağırlayacak olan Pulp, bu festivalin unutulmaz performanslar listesine girmeyi başaracak. Vokal Jarvis Cocker tarafından 1978 yılında ilk adı Arabacus Pulp olarak kurulan grubun genel felsefesi “farklı olabilme hakkına sahip olma” mottosunda gelişiyor. 80’li yıllarda yayınladıkları onlarca single’a rağmen tanınmaları ve bir efsane haline dönüşmeleri ironik bir şekilde 90’lı yılları buldu. 90’lı yıllarda indie müziğe aç yetişen bir nesile öncü olmayı başaran grubun sound’ları sürekli evrim geçirse de indie müziğin tüm evrelerinde Pulp esintileri bulmak mümkün. Post-punk’tan dance’a uzanan repertuarlarında; grubun parçaları ilham kaynağını David Bowie ve Roxy Music’in glam rock, disco, new wave, acid house ve British Indie rock ezgilerinden alarak özgünleşmeyi başardı. Grubun düşük synthesizer ve soluk melodileri baş vokal Jarvis Cocker’ın liriklerine duyduğu sadakati simgeleyerek onu ön plana çıkarmasından kaynaklanıyor. Sosyo-ekonomik dengesizliklere yaptığı ince göndermelerin yanı sıra, erotizm ve seks içeren kışkırtıcı şarkı sözleri gruba anlam veren diğer bir özellik. Sheffield çıkışlı grubun 1994’te yayınlanan “His n Hers” albümü eleştirmenlerden tam not almasıyla beraber Top 10 albüm listesine de yerleşti. Bu başarının üzerine bir sonraki yıl piyasaya sürdükleri “Different Class” da Brit-Pop akımının öncüsü olarak anılmaya başlandı. Bowie –esque ve synth pop geleneğinden ödün vermeyen grup gün geçtikçe hayran kitlesini büyütmeye devam ediyor. Türkiye’de ilk kez Efes Pilsen One Love sahnesinde izleyeceğimiz grubun; Brit-Pop’un kökenlerine inen, Disco 2000 günlerini yeniden yaşatacak olan, muhteşem konseri müzikseverleri bekliyor olacak.


KİMBRA
Asıl adı Kimbra Johnson Zottola olan 22 yaşındaki Yeni Zelanda’lı şarkıcı Kimbra, ilk olarak 12 yaşında  7,000 kişinin önünde milli marşı söylemesinin ardından keşfedildi. 2010 yılında ilk single’ı "Settle Down"u yayınlayan Kimbra, Amerikalı ünlü blogger Perez Hilton tarafından Nina Simone, Björk ve Florence & The Machine’in halefi olarak gösterildi. Parçanın başarısının ardından 2011’de Warner Bros. ile anlaşma imzalayan Kimbra, ilk albümü Vows’u yine 2011 yılı içerisinde yayınladı. Yeni Zelanda ve Avustralya listelerinde zirveye çıkan bu albüm, Kimra’nın isminin Avrupa’da da duyulmasını sağladı. Avustralya’lı sanatçı Gotye ile birlikte kaydettiği "Somebody That I Used to Know" isimli parça ise Kimbra’yı uluslararası bir fenomen haline getirdi. Şarkı Avustralya ve Yeni Zelanda’dan sonra, İngiltere, Almanya, Hollanda ve Belçika’da da listelere 1 numaradan girdi. Şarkının video klibi ise YouTube üzerinden 167 milyondan fazla izlenerek bir rekora imza attı. Gotye ve Kimbra’nın başarılı işbirliği "Settle Down", "Cameo Lover" ve "Good Intent" isimli 3 hit single’ın da yaratıcısı oldu.  Kimbra yine 2011 ylılında, New Zealand Critics' Choice ve 2011 ARIA ödüllerinde “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” ve “En İyi Kadın Şarkıcı” dallarında ödül kazandı. Amy Winehouse ve Björk’e benzetilen benzersiz buğulu sesi ile Kimbra, canlı performanslarında seyirciyi adeta yerinden kıpırdayamaz hale getirecek kadar büyülüyor.

SELAH SUE
Soul ve reggae müziğin yeni nesil temsilcilerinden Belçikalı yıldız Selah Sue, sınırları olmayan bir jenerasyonun müziğine ait olan, gerçek bir başarı hikayesi! Belçika’da gerçekleşen Open-Mic gecesinde ilk olarak bir fırsat yakalayan genç sanatçı, bir diğer Belçika’lı dünya çapında müzisyen Milow tarafından keşfedildi. Çok geçmeden soul müziğin yeni dönem isimlerinden Jamie Lidell ile aynı sahneyi paylaşma ve onun ön grubu olarak çıkma fırsatı yakalayan Selah Sue, Prince’in Avrupa turnesindeki ön grup slotunu da kapmayı başardı ve yoluna aynı hızla devam etti.  İlk albümünü Efes Pilsen One Love’da geçtiğimiz yaz sahne alan yeni nesil hip hop yeteneklerinden NNeka’nın prodüktörlüğünde hazırlayan Selah Sue’nun albümü Mart 2011’de Because Records tarafından yayınladı. Albümü ile sadece Belçika’da 400.000’i geçen bir satış grafiği yakalayan Selah Sue, “Raggamuffin” ve “Crazy Vibes” gibi sevilen hitlerinin yanı sıra performanslarında Erykah Badu, Adele ve The Zutons gibi isimlerini de cover’lıyor. Sanatçı şimdiye kadar Lowlands, Sziget, Pukkelpop ve North Sea Jazz Festival gibi önemli yurtdışı festivallerde performans gösterdi. 2011 senesinde European Border Breakers ödülünü kazanan Selah Sue, ödülün verildiği Eurosonic konferansının katılımcıları tarafından EBBA Public Choice ödülüne de layık görüldü.

 
ELİF ÇAĞLAR
Genç yaşına rağmen Türk Caz Müziği’nin en beğenilen isimleri arasında gösterilen Elif Çağlar, NU-DC Records etiketiyle çıkan ilk solo albümü M-U-S-I-C ile müzikseverlerle buluştu. Enerjik ve ritim dolu şarkılardan oluşan albümde tüm söz ve müzikler Elif Çağlar’a ait. 1980 doğumlu olan Elif Çağlar, Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde caz kompozisyonu okuduktan sonra New York’a giderek, Queens College bünyesindeki 'The Aaron Copland School of Music”te caz performansı üzerine master yaptı. Bu caz birikimiyle, yıllardır dinlediği her tür müziği kaynaştırarak ciddi bir emek ve yaratıcılıkla hazırladığı, soul’dan bossa’ya, folk’tan pop’a, rock’tan reggae’ye, drum’n'bass’tan swing’e geçişler yapan şarkılarını M-U-S-I-C albümünde topladı. FILMILY ekibi tarafından kabartma ve stop-motion teknikleri ile çekilen ve Mart ayında yayınlanan ilk klibi ‘Circus Love’ eleştirmenler ve dinleyiciler tarafından beğeni topladı.


NEYSE
Neyse; birbirlerine bıraktıkları hareket alanlarından, söz hakkına kadar ekip ruhu taşıyan ve hayatı paylaşan üç yakın arkadaştan oluşan yepyeni bir topluluk. 2000'li yılların ortalarına doğru Deniz Ünlü (davul) ve Selim Kırılmaz (vokal, bas gitar) tarafından İstanbul'da kurulan grup, uzun süre Yeşilköy'deki garaj-stüdyolarında çalışmalarını düzenli olarak sürdürmüş, kuruluşundan itibaren de başta Beyoğlu olmak üzere çeşitli canlı müzik mekanlarında ve barlarda, ayrıca festivallerde sahne aldı. 2009 yılında ilk single olarak "Yapma Meydan"ı yayınlayan grubun kadrosu, 2010 yılında gitarist Melih Balta'nın katılımı ile bugünkü halini aldı. 2011'de ilk defa düzenlenen geniş kapsamlı BE THE BAND müzik yarışmasını kazanan Neyse'nin grupla aynı ismi taşıyan ilk albümü 25 Ekim 2011'de Babajim Records tarafından yayınlandı. Müzik otoriteleri tarafından; tavizsiz sertliklerin içine monte edilmiş kibar melodileriyle sadece insana güven veren sağlam bir sound topluluğu olarak değil, aynı zamanda ciddiye alınması gereken bir söz-beste topluluğu olarak görülüyor.


PEPLİKAS
Replikas; Gökçe Akçelik, Barkın Engin, Orçun Baştürk, Selçuk Artut ve Burak Tamer’den oluşmaktadır. İlk albümleri “Köledoyuran” 2000 yılında, ikinci albümü “Dadaruhi” ise 2002 yılında Ada Müzik etiketi ile yayınlandı. Yurtdışında da ilgi ile karşılanan albümler, yabancı plak şirketleri tarafından satışa sunuldu ve çeşitli radyoların listelerine girdi. Üçüncü albüm “Avaz” Wharton Tiers’in prodüktörlüğünde kaydedildi. Albüm Mayıs 2005 tarihinde Doublemoon tarafından yerli ve yabancı müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Kayıtları, Gökçeada’da eskiden yarı açık cezaevi olan bir binanın stüdyoya dönüştürülmesiyle gerçekleştirilen beşinci albümleri Zerre’yi Kasım 2008 yılında Peyote Müzik tarafından dinleyiciye sunuldu. Replikas’ın, 1965 – 75 aralığından seçilmiş Anadolu Pop şarkılarını yorumladığı altıncı albümü “Biz Burada Yok İken” Nisan 2012’de Ada Müzik tarafından yayınlandı.

 
MİRA
Mira, bir yandan “Norrda” grubunun solisti Selen Hünerli ile birlikte yürüttükleri “Nada” projesi için Türkçe vokalli psychedelic elektronik parçalar hazırlayan Miray Kurtuluş ile Türkiye’de geniş kitlelerin electronica/rock ile tanışmasını sağlayan Portecho üyesi Tan Tuğçağ ile birlikte 2007’de kuruldu. Türkçe downtempo-rock parçalar yapan Mira, ilk olarak Elec-Trip Records’ın “Istanbul Calling Vol.2” albümündeki etnik öğeler taşıyan, nostaljik “Bir Gün Gelir” parçasıyla ses verdi. Televizyonlarda klibi dönen bu parçayla adından söz ettiren Mira’nın ilk albümü “Eve Dönmeliyim” yine Elec-Trip Records’dan Oğuz Kaplangı prodüktürlüğünde çıktı. Mira’nın bu albümden “Son Melodi” adlı parçaya çekilen klibi büyük ilgi uyandırdı. Konserlerde gruba gitarda Değer Deniz, davul perküsyon ve glockenspiel’da Tunç Çakır eşlik ediyor.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku