Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kapanışı Taviani Kardeşler yapacak!

İtalyan ustalar Taviani Kardeşler'in Berlin'de Altın Ayı kazanan son filmleri Sezar Ölmeli, 31. İstanbul Film Festivali'nin kapanış filmi olarak izleyicilerle buluşacak.

'Sezar Ölmeli' 14 Nisan Cumartesi gecesi gerçekleştirilecek Kapanış ve Ödül Töreni'nin hemen ardından, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayın'nda gösterilecek.

Tüm oyuncuları Yüksek Güvenlikli Rebibbia Hapishanesi'nin mahkûmlarından oluşan filmin kahramanları, hapishanede Shakespeare'in Jül Sezar oyununu başarıyla sahneye koyuyorlar.

Film kapanış töreninin yanı sıra festivalin son gününde, "Yıllara Meydan Okuyanlar" bölümüde 13.30 ve 19.00 seanslarında Atlas sinemasında gösterilecek.

İtalyan senarist ve yönetmen kardeşler 1977 tarihli 'Babam ve Ustam' (Padre Padrone) ile Cannes Film Fesstivali'nde 'Altın Palmiye' ve FIBRESCI ödülü, 1982 yılında da 'La Notte di San Lorenzo' ile de Jüri Büyük Ödülü aldılar. Kariyerlerine gazeteci olarak başlayan iki kardeş, 1960 yılında Joris Ivens'le beraber çektikleri belgesel film 'Italy is not a poor Country' ile beyazperdeye adım attılar.

Sezar Ölmeli
Yönetmen: Paolo & Vittorio Taviani
Oyuncular: Cosimo Rega, Salvatore Striano, Giovanni Arcuri, Antonio Frasca

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku