Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Göçün 50 yılında 'Alamanya'  belgeseli

TRT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ''Almanya'da Yarım Asır'' adlı belgeseller serisinin ilki olarak hazırlanan ''Alamanya Alamanya'' isimli çalışma için sanatçıların, belgeselcilerin, sinema ve medya dünyasından önemli isimlerin, diplomat konukların ve basın mensuplarının katılımıyla 19 Ekim Çarşamba günü gala düzenlenecek.

Belgeselde, 50 yıl önce sazını da alarak Almanya'ya giden Aşık Metin Türköz, Almanya doğumlu, çetelere karışmış, bir göçmen çocuğu olmanın verdiği bütün sorunları yaşamış ve şimdi rap müzik aracılığıyla sesini duyurmaya çalışan 29 yaşındaki Çağlar, çocukken bozuk Almancası nedeniyle arkadaşlarının alay konusu olan ancak azmederek Almanca öğretmenliğini bitiren 25 yaşındaki Ceren aracılığıyla Almanya'daki Türklerin yaşamları işlenecek.

Belgeselde, Almanya'da yaşayan bu üç kişinin yaşam öyküleri eşliğinde göçmen olmak, entegrasyon, dil, aidiyet, çok kültürlülük gibi konular ele alınacak. Belgeselin yapımcılığını Semra Güzel Korver, yönetmenliğini ise Korver ile Ayla Karlı Tezgören birlikte yaptı.

Belgesel için gala gecesi, 19 Ekim Çarşamba günü TRT İstanbul Radyosu Mesut Cemil Salonu'nda yapılacak. Galada açılış konuşması ve gösterimin ardından mini bir konser de verilecek.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku