Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Fenerbahçe aşkımızı kaybetmedik

HEJA BOZYEL / HT PAZAR

Siz deyin 8, ben diyeyim 10’uncu Athena röportajım bu. Sayelerinde röportajları kısa yoldan deşifre etmeyi öğrendim. Zaman zaman klip çekimlerindeki eğlenceleri ya da Gökhan’ın gitarını eline alıp mırıldanarak yeni bir şarkı için Hakan’la kafa kafaya vermesini izledim. Bir türlü de bıkmadım onları dinlemekten. “Yaşın kaç, başın kaç, otur kızım, zıplama” dönemine girdim ama bir Athena konserinde zıplamadan tek bir yaz geçirmedim. Coca- Cola’nın reklamında “My Way” şarkısını onların sesinden duyunca da çok eski bir dostuma kavuşmuş gibi oldum. Şarkıyı kim dinlese aynı şeyi söylüyor ve “Benim güzel hatalarım vaaar” diyerek geçmişle selamlaşıyor.

- My Way şarkısını Türkçe’ye çevirdiniz ve şarkı çok sevildi. Şarkının sizin hayatınızda bir yeri var mıydı?
- Gökhan Özoğuz: Barlarda çıkarken de o şarkıyı çalardık. O yüzden teklif geldiğinde çok sevindik. Bu şarkı, Coca- Cola için dünyanın farklı yerlerinde, farklı sanatçılara yorumlatıldı.
- Hakan Özoğuz: Daha da evveli, ilkokuldayken babam bize dinletirdi bu şarkıyı. Çok severdi.

- Sözleri yazarken orijinali andırması için özellikle uğraştınız mı?
- G.Ö.: Nakaratında geçen “My way” (Benim yolum) sözü çıkışımız oldu. Herkesin bir yolu var...

- Siz yolun neresindesiniz?
- H.Ö.: (Mazhar Alanson sesiyle) Tam ortasındayız...
- G.Ö.: Ben her dönem doğup o dönemin sonunda da öldüğümüzü düşündüğümden, şu anda yolun neresindeyiz bilemiyorum ama 35 yaşında olduğumuza göre, ortasındayız herhalde...

- Şarkıda “Benim güzel hatalarım var” diyorsunuz ya; müzik anlamında yaptığınız hatalar olduğunu düşünüyor musunuz? - G.Ö.: Çok. Ama hepsi olması gereken şeylerdi. Eski albümler olmasa yeni bir albüm yapılamaz. Mesela bundan önceki tüm albümler sonuncu albümümüz Pis’e gebeymiş, eski albümlerle aslında o albüm için eğitim görmüşüz gibi geliyor bana. İlk albümümüz Holigan hariç. O bambaşka.

- Şu anki aklınızla ilk albümünüz Holigan’ı çıkartıyor olsaydınız yine grubunuza Athena adını verir miydiniz?
- H.Ö.: Athena adı, bir geçmişi olduğu için anlamlı. Bizimle beraber büyüdü o isim.13 yaşındaki ruh halimizi yüzde yüz yansıtıyor. Ama şu anki aklım olsaydı başka isim düşünürdüm.
- G.Ö.: 19 senelik isim! Geçenlerde “Şu Athena olmasaydı da başka çok daha güzel bir isim koysaydık” diye düşündüm... Bazen başka bir isim olmasını istiyorum.

-Bunca zaman geçti hâlâ ikiz olduğunuzu bilmeyenler var, buna ne diyorsunuz?
- H.Ö.: Ben anlıyorum bunu, baksana alakamız yok. “Grupta ikiz var” deseler, benimle başka herhangi bir kumralı yakıştırırlar ikiz olarak, Gökhan’ı değil.

- Sahneye çıktığınız zaman ilk neye bakıyorsunuz?
- H.Ö.: Seyircinin ateşine.
- G.Ö.: Çok ciddi kalabalıklara da çaldığımız da oldu, bir barda tıklım tıkış 300-400 kişiye çaldığımız da. İkisinin de tadı bambaşka. Bence en önemli şey seyircinin alevi. Seyirci alevliyse sen de alevleniyorsun, karşılıklı uçuşuyorsunuz.

- Zamanında düğünlerde çaldığınız doğru mu?
- H.Ö.: Evet. Ne acayip değil mi? 90-91 yıllarında yapıyorduk o işleri, yani 21 yıl önce evlenmiş olan birinin düğününde çalmıştık, onun fotoğraflarında bile varız belki ama o kişiler bilmiyor bizim o düğündeki müzisyenler olduğumuzu.
- G.Ö.: TRT’de de Gül Arda ve Erol Büyükburç’un arkasında durduğumuz fotoğraflarımız var.

- Koyu Fenerbahçelisiniz ve FB-Steaua Bükreş maçında polisten cop yemişsiniz...
- H.Ö.: Evet, Romanyalı polislerden yedik copu. Haksızlık olunca kendimizi kaybetmiştik.
- G.Ö.: Rahmetli babam da vardı. Zaten bir avuç Fenerliydik. Onların seyircisi çok organizeydi. Biz sahadaki haksızlığa dayanamayıp tellere atladık, bir taşkınlık oldu. Tavuk gibi sahaya topladılar bizi. Bizim Holigan şarkısını yapmamızı sağlayan da holigan gibi büyümemiz olmuştu.

"FENERBAHÇE AŞKIMIZI KAYBETMEDİK"
- Fenerbahçe’deki son durumlar hakkında neler düşünüyorsunuz?
- H.Ö.: Fenerbahçe aşkımızı asla kaybetmedik. Başkan hakkında konuşabilecek kadar olayların içyüzünü bilmiyoruz. Ne desek altı boş olur.
- G.Ö.: Biz renklere âşık, kulüp içindeki olaylara uzağız. Ama Fenerbahçeli olarak üzüldük.
- H.Ö.: Şikeli bir sezon olacaksa bu kesinlikle geçtiğimiz sezon değildi. Tüm maçlarda, tüm takımlar bize inanılmaz bastılar. Bunu herkes gördü. Bu sezona bakınca şike yapıldıysa, başka takımlara yapılmıştır. Eğer şikeye rağmen böyle maçlarda kazanıyorsak, başka durumlar var demektir.
- G.Ö.: Bir durumlar varsa bile bunu kendi aralarında hallediyorlar.Galatasaray’ın bu sezonu aşağıda bitirmesine de üzüldüm. Rekabet bitti çünkü. Şimdi kiminle çekişeceğiz biz? Galatasaray’la Fener’in rekabeti Trabzon’la ya da başka takımla olduğu gibi değil. Onlar da çok iyi takımlar ama işte, Galatasaray rekabetiyle aynı değil.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku