Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Farklı dil, din ve renkten sanat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Kültür A.Ş. tarafından organize edilen III. Uluslararası Mistik Sanat Festivali başlıyor.


Mistisizm, aşk ve sanat üçgeninde farklıklıları kabullenmenin ve hoşgörünün sanatsal sunumu Tarihi Yarımada'nın en mistik mekânlarında gerçekleşecek. Festival mekanları arasında Kızlarağası Medresesi, Aya İrini, Yerebatan Sarnıcı, Türk İslam Eserleri Müzesi sadece birkaçı.

Festivalin ilk günü iki ayrı mekânda üç etkinlik gerçekleştirilecek. Ünlü ressam İsmail Acar’ın Türk İslam Eserleri Müzesi’nde “Semâ” isimli sergisi sanatseverleri bekliyor. 50 yağlı boya tablodan oluşan sergi, ziyaretçilerini semazen resimleri eşliğinde tasavvufun derinliklerine doğru yolculuğa çıkarmayı amaçlıyor. Aynı akşam Ensemble Galatia grubu; müziğin kilise tarafından günah kabul edildiği Ortaçağ şarkılarını, büyük ölçüde kaybolmuş dönem dillerini bugüne taşıyan farklı tınılarla seslendirip, şarkıların hikayelerini de dinleyicelerle paylaşacak. Ayrıca Yunus Emre'nin ilahileri de Bizans'ın en büyük ibadethanesi Aya İrini'de sanatseverlerle olacak.

Festival kapsamında dansçı ve koreograf Ziya Azazi, Sufizm’de anlatılan temel yolculuk prensiplerini göz önünde bulundurarak sahnelediği  “Dervish in Progress” başlıklı gösterisi sergilenecek.

Adını Kırgızistan’la Çin’i birbirine bağlayan ve “Kutsal Dağlar” anlamına gelen sıra dağlardan alan Tengir Too, öz Türkçe seslendireceği destanları, kahramanlık ve aşk hikayeleri ile 18 Aralık akşamı 21.00’de Aya İrini’de.

TÜRKİYE'DE İKK KEZ GÖSTERİME ÇIKACAK FİLMLER!

Kamerasıyla İranlılara İslam Devrimi’nin gerçekte nasıl olması gerektiğini gösteren, sisteme yönelik başarılı taşlamalarıyla güldürürken düşündüren İran sinemasının başarılı yönetmeni Kemal Tebrizi'nin "Şeyda" isimli ve diğer filmleri 18-19-20 Aralık'ta, Resul Molla Kulipur'un yönettiği ve Veysel Karani’yi konu alan Mim Misli Mader (Annem Gibi) filminin Türkiye’de ilk gösterimi 19 Aralık 15.30’da Eminönü Halk Eğitim Merkezi’nde izlenilecek.

III. Uluslararası Mistik Sanat Festivali kapsamında, Serhat Üstündağ’ın yazdığı ve Engin Kurt’un yönettiği “Dönemeç” isimli tiyatro oyunu, Harun Yöndem, Yusuf Ziya Özkan ve Emin Baykırkık’ın okumaları ve Hayal Musiki Korosu’nun tınılarıyla hayat bulacak olan şiirler ve değişik din ve kültüre ait birçok kitabın sunulacağı sergi ziyaretçileri bekliyor.

 

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku