Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Da Vinci'ye ait olduğu anlaşılan tabloya rekor fiyat

'Salvator Mundi' veya 'Saviour of the World' (Dünyanın Kurtarıcısı) diye adlandırılan ve Hazreti İsa’nın elinde bir yerküreyle resmedildiği tabloyu İngiltere’nin başkenti Londra’daki Ulusal Galeri’de inceleyen uzmanlar, Leonardo Da Vinci tarafından 500 yıl önce yapılan ahşap üzerine yağlıboya yapıtın değerinin 120 milyon sterlin (312 milyon TL) olduğunu açıkladı.

İngiliz Daily Mail Gazetesi’nde çıkan haberde bu rakamın bir tabloya biçilen en yüksek değer olduğuna dikkat çekildi.

ULUSAL GALERİ’DE SERGİLENECEK
Geçen yıl, Leonardo Da Vinci uzmanı olan Milanolu profesör Pietro Marani tabloyu incelemek için Londra’ya geldi. İtalyan ve İngiliz meslektaşlarıyla birlikte tabloyu inceleyen Pietro Marani, “50 yıldır varlığından haberdar olduğumuz tablonun sanıldığı gibi öğrenci Giovanni Boltraffio’ya ait olmadığı, Leonardo Da Vinci’nin kendisine ait olduğu kanısına vardık. Ancak tablonun sahipleri bu konuda sessiz kalmamızı, konunun gizli kalmasını istediği için o zaman açıklama yapmadık” dedi.

1958’de komik denebilecek bir fiyata el değiştiren ve yüzyıllar sonra Da Vinci’ye ait olduğu anlaşılan tablo, bu yıl içinde Londra’da Ulusal Galeri’de sergilenecek.

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku