Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Can Yücel'in mezarı yeniden yapılacak

KADİR TAMER / AHT

Ünlü şair Can Yücel'in mezarına yapılan çirkin saldırının ardından faillerin yakalanması için geniş çaplı bir araştırma başlatıldı. Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, saldırganların yakalanması için özel bir ekip kurduklarını söyledi. Oluşturulan ekibin ilk olarak şehir mezarlığı civarında bulunan işyerlerinin güvenlik kameralarına ait görüntüleri topladığını belirten Ay, "Oluşturduğumuz ekip şu anda mezarlığın yakınındaki işyerlerinden güvenlik kameraları görüntülerini topladı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin tespitini güvenlik kamerasındaki görüntülerden belirlemeye çalışacağız. Diğer yandan da olay yerindeki bulgular ile saldırganlara ulaşmayı hedefliyoruz. Kısa sürede bu olayın faillerini ortaya çıkaracağız" dedi.

MEZARI ANITSAL ANLAYIŞ İÇİNDE YAPILACAK
Can Yücel'in mezarının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından parçalanmasının ardından Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, ünlü şaire ait mezarı yeniden yaptırmak istediklerini kaydetti. Can Yücel'in Datça'ya ait bir değer olduğunu kaydeden Tokcan, "Olaydan büyük bir üzüntü duydum. Bu olayın kabul edilebilir bir yanı bulunmuyor. Datça Belediyesi alarak Can Yücel'in mezarını yeniden yaptırmak için harekete geçtik. Konuyu şairimizin eşine aktardık. Kendisi teklifimize olumlu yanıt verdi ancak ailesi ile bu konuyu paylaşmak istedi. Can Yücel'e ait mezarı yeniden yapmak için aileden gelecek onayı bekliyoruz. Bu arada mezarı yapan Mehmet Aksoy ile de görüşüyorum. O da bu teklifimize sıcak baktı. Önümüzdeki günlerde hem ailenin hem de Mehmet Aksoy'un Datça'ya gelmesini bekliyoruz. Belediye olarak Datça'nın değeri olan Can Yücel'in mezarını anıtsal anlayış içinde yapmayı üstleniyoruz. Datça demokrasinin, düşünce özgürlüğünün nefes aldığı bir yarımadadır. Böyle bir aydınlığa hangi köktenci ve çürümüş zihniyet el uzatabilir, halen anlamakta güçlük çekiyorum. Şiir insanlığın, Can Baba ise Datça'nın kalesidir" dedi.

CHP TEPKİLİ
Bu arada ünlü şair Can Yücel'in mezarına yapılan saldırı CHP Muğla İl Örgütü tarafından büyük bir tepki gördü. CHP Muğla İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü, saldırının düşüncelerini ifade edemeyecek kadar toplumun gerisinde saklanmış kişiler tarafından yapıldığını kaydetti.

Böyle bir olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu kaydeden Ülkü, "Sevginin ve hoşgörünün tüm güzellikleri yaşadığımız Ramazan ayının içerisinde yaşanan bu olay beni ve yol arkadaşlarımı derinden yaralamıştır. Yaşanan bu tahammülsüzlük kafa yapıları gelişmemiş, kişilikleri gelişmemiş, akıldan yoksun, kendini bilmez ve düşüncelerini ifade edemeyecek kadar toplumun gerisinde saklanmış insan benzerlerinin yapabileceği bir davranıştır. Bu davranışlar ülkemizde yaşanan kaosun da bir nevi yansımasını içermektedir. Ancak tüm toplum kesimlerini ilgilendiren fakat toplumun bir kısmını da mal edilmeye çalışılan bir olay da olduğu kanaatini taşımaktayız. Bu olayı gece saatlerine saklayarak ifa eden zihniyet zaten karanlıklar içersinde yaşamaya mecburdur. Kemalist, Cumhuriyetçi ve vatansever olduğu bilinen herkesin bu ve benzer olaylar için duruşu bellidir. Fakat belli olmayan içimizde yaşayan bu tahammülsüz insanların bu gücü nereden ve nasıl aldığıdır. İnsan sevgisinin samimiyetin ve hoşgörünün timsalini yaşayan- yaşatan üstat Can Yücel'e karşı yapılan bu hareket laik, demokratik Türkiye cumhuriyetine yapılan bir saldırıdır. Üstat Can Yücel'in mezar taşını kıran zihniyet bilmelidir ki, o taştan kopan her parçadan binlerce Cumhuriyetçi-Devrimci Can doğar, ve mezar taşı bile olmasa da Can milyonlarca kalpte yeniden Can bulur" dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku