En son yazdığımız yazıdan sonra gelen yorumlara baktığımızda umutvar olmamak elde değil. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki sayın Elmiha’nın “yazarlar ve edep” başlıklı yorumu son derece güzel. Hepsinin altına imzamı attığımı belirtmeliyim. Bir yazar nasıl yazmalıya güzel bir yorum olmuş, ellerine sağlık.

Sayın Mehmet Ali ve Dedikodu adlı arkadaslar ise kızmış olsalarda genel anlamda yorumlarında haklılar. Namus bekçisi olmak için Hz. İsa’nın “ilk taşı en günahsız olanınız atsın” sözünde olduğu gibi yazı ve yazarlığın namusunu koruyamayan malum şahıs gibilerin başkalarına namus bekçiliği yapmaları sadece kişiliklerinin derinlerinde bir yerlerde birikmiş kin ve nefretlerinin açığa çıkmasından başka birşey değildir.

Sayın Eatci arkadaş ise belkide tebrik mesajı yayınlamamız gerektiğini söylemiş.

Açıkcası tebrik mesajı yayınlamak için yapılan işin (yazıyı yayınlamak ve kaldırmak) bir iyiliğe ve güzelliğe sebeb teşkil etmesi gerekiyor.

Burada ise malum sitedeki arkadaşların önlerine gelen her şeyi yayınlamaları gibi başını sonunu hesaplamadan yaptıkları bir olay var. Barlas’tan ders almadıkları anlaşılıyor.

Bu son yazıyı yayınlamaları ise tam bir fiyasko idi.

Anlaşılan yazarları istedikleri herşeyi yayınlamak için gerekli her türlü şifreye sahipler.

Bunu özgür, bağımsız ve tarafsız olmaları ile açıklayabilirler ancak tam burada nedense aklıma hep aynı şey geliyor.

Yıllar önce avrupada bir sinemada oturmuş film seyrediyordum, daha doğrusu seyretmeye çalışıyordum çünkü önümde oturan genç delikanlı sürekli yüksek tonda konuşup bizi rahatsız ediyordu. Bende kendisine “Biraz sessiz olabilir misin lütfen” dediğimde cevabı çok çarpıcıydı. “Hayır, burası özgür bir ülke” olmuştu.

O genç delikanlının bilmediği şey özgürlük başkasının özgürlüğün kısıtlandığı yerde biter anlayışına sahip olmadığıydı.

Adab-ı muaşerete uymamak özgürlük değil olsa olsa görgüsüzlüktür.

Dolayısıyla kontrolsüz önüne geleni yayınlamak tarafsızlık değil, olsa olsa kolaycılık ve özgürlüğü o çocuk gibi anlamaktır.

Küfür ve iftira yayınlamak tarafsızlık ile açıklanamaz. Malum sitedekiler için ancak makyavelizm ile açıklanabilir.

Bundan sonra tek yapacağımız yazıyı kaldırdıkları için tebrik etmek ve bundan sonra böyle saçmalıklara izin vermeyeceklerini temenni etmektir.

Saygılarımla.

Brusk

Email: [email protected]

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×