Haberin var mı zalim seni seven öldü. Bir köşede tek başına ve sessiz ve sensiz.

Bu duyarsızlığındı onu öldüren. Etrafında ki maskeli baloya takıldın ama maskeler düştüğünde onu arasan da bulamazsın ki.

Aşka ne karşı çıktın ne de destek oldun, bu kayıtsızlığındı işte onu öldüren. Bu kayıtsızlığın kayıtlara geçecek zalim ama kayıtsız bir yalnızlık seni avutamaz ki.

Parayı ve avrupayı sevdin ama bilemedin ki para insanı sevemez, gözlerine bakıp gülemez ki.

Çıkar ilişkilerini sevdin ama bilgiyi hiç sevmedin ama bilemedin ki seni çıkarcı ilişkilerin çıkmazlarından çıkaracak olan yine bilgidir. Çıkarcılık seni sevemez ki, gözlerine dalıp gidemez ki.

Gündelik hayata takılı kalıp durdun, değişmekten ölüm kadar korktun.  Korkunun ecele faydası yok biliyordun ama yine de korkuyordun. Korkuların seni sevemez ki, sana bir şiir yazamaz ki.

Neme lazımcılık yaptın, sana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın istedin ama olmadı. Koynunda beslediğin o korkunun esirisin şimdi. Korkun seni sevemez ki, sana bir gül veremez ki gülüstanın ortasında kalsanız bile.

Kalpleri kıra kıra geçtin aramızdan, dönüp bakmadın bir kez olsun zalim. Bu kadar zalim olma ne olursun. Kırarlar kalbini birgün, ama parçaları toplayacak birini bile bulamazsın ki.

Dış görünüşe aldırdığın kadar iç görünüşe aldırmadın. İnan aldırmazlar kaşına gözüne vakti gelince, ama inan gülü sarhoş eden bülbülün sesidir.

Huzur evleri yapılıyormuş haberin var mı zalim? Huzuru veren evler değil içindekilerdir. Atasını unutmuş bir huzursuz olarak huzur evlerine düştüğünde, seni ziyaret edecek birini bulamazsın ki.

Ehl-i beytinden sakındığın gülüşleri, dışarıdaki yüzsüzlere dağıttığından, birgün pişman olduğunda, dalgın gözlerine, baygın bakışlarına gülecek birini bulamazsın ki.

Gel vazgeç bunlardan ey zalim, zalimin zulmü varsa mazlumun Allah’ı vardır ki O (c.c) sana şah damarından daha yakındır ama sen istemezsen, sana şah damarını buldurtmaz ki.

 

 

 

 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Share sahr 12 yıl önce

Zalim ellerimi tutamaz hayat, zalim yuregimdeki sevda korkakligimin esiri.
Onca zalim yönüme karsin bir sans sunmustum sana, zalimligimi kaldiracakken, hainliginle sûsledin umutlarimi.
Sana sus demistim, sadece sus ve bana birak bu carkin zincirini, ben cevirecektim devrani dönecekti sansimiz.
Sabretmedin kücük dilleri hancer ettim üzerime, bana sadece zalim olma secenegini biraktin.
Simdi yaz destanini kendi yüreginin kaleminden dök cümlelerini, varsin zalim olsun aklinda kalan ben...