Peygamberimiz (s.a.v)’in haber verdiği üzere, yaşamakta olduğumuz ahir zamanın hemen ardından bir bolluk, sevgi, barış, huzur, güven ve adalet dönemi gelecektir. Bu dönemde ahlak konusunda çok güzel gelişmeler yaşanacağı gibi, bilim ve teknoloji konusunda da gelişmeler olacaktır. Bu gelişmeler sadece bir bölgeyi değil, dünyanın her yerini kapsayacaktır. Bilim ve teknoloji de o kadar büyük bir ilerleme olacak ki, insanların hayatları muazzam kolaylaşacaktır. Dünya tarihinde yaşanmamış olaylar olacaktır.

Zira teknoloji ve bilimin çok üst seviyelerde olacağını eski toplumları ve günümüz toplumlarını kıyas ederek de bilebiliriz. Hepimizin bildiği gibi Resulullah (s.a.v) döneminde bilim ve teknoloji çok zayıftı. Zaman ilerledikçe bu alanlarda gelişmeler de hızlanmış, bundan 50-60 sene evvel hayal dahi edilemeyen teknolojik aletler, hayatımızın vazgeçilmez parçaları olmuşlardır. Yine bundan 10-20 sene sonra da çok büyük yenilikler olacaktır Allah’ın izniyle.

Resulullah (s.a.v) teknolojinin neredeyse hiç olmadığı dönemde, günümüzde yaşanacak gelişmeleri haber vermesi, Allah’ın büyük mucizelerindendir. Yaşadığımız ahir zamanda Hz. Muhammed (s.a.v)’in verdiği haberlerin bazılarının gerçekleşmesi olması, daha sonraki olayların gerçekleşeceğinin kanıtıdır.

Örneğin günümüzde gelişen bilim ile daha çok hastalığın tedavisi mümkün olmaktadır. Hastalıklardan kurtulmak ise, insanın daha sağlıklı, daha uzun ömürlü olması demektir. İşte bu durumu Peygamberimiz (s.a.v), bundan 1400 yıl önce haber vermiştir. Ve bu olay günümüzde aynen gerçekleşmektedir. İstatistiklere göre insan ömrü zaman geçtikçe daha çok uzamaktadır. Bir hadiste şöyle buyrulur:

"Onun zamanında… ömürler uzayacaktır." (El Kavlul Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyyil Muntazar, s. 43)

Hz. Muhammed (s.a.v)’in ahir zaman ile ilgili haber verdiği diğer bir konu da, yüksek binaların yapılacak olmasıdır. Tarihten bu yana günümüze bakıyoruz ki, teknolojinin ilerlemesi ile yüksek binaların yapılması mümkün hale gelmiştir. Her geçen yıl insanlar bu konuda yarışır hale gelmişlerdir. Peygamberimiz (s.a.v)’in konuyla ilgili hadisi şöyledir:

"Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır… Yüksek binalar yapmada insanlar birbirleriyle yarışacak." (Buhari, Fiten, 25; Ahmed bin Hanbel, Müsned, 2/313)

Ahir zamanda yaşanacak olan diğer bir gelişme ise zaman konusunda olacaktır. Yine tarihle kıyaslama yapılacak olunursa, gelişen teknolojik imkanlar vesilesi ile insanlar daha çok ve çeşitli ulaşım araçları ortaya sunmuşlardır. Gemiler, hızlı trenler, uçaklar, metrolar, tramvaylar, hususi arabalar… insanları çok kısa zaman zarflarında gidecekleri yerlere ulaştırmaktadırlar. Konuyla ilgili hadis şöyledir:

"Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır: Zaman kısalacak ve vasıtalarla mesafeler kısalacak." (Buhari, Fiten, 25; Ahmed bin Hanbel, Müsned, 2/313)

Tabii tüm bu teknolojik gelişmeler Allah tarafından büyük nimet olmuşlardır. Bunların biri eksilse, işlerimiz aksar, zaman kaybı yaşardık. Rabbimiz’in konuyla ilgili haber verdiği ayet şöyledir:

“Onlara binmeniz ve süs için atları, katırları ve merkepleri (yarattı). Ve daha sizlerin bilmediğiniz neleri yaratmaktadır.’’ (Nahl Suresi, 8)

Allah her ayeti tüm dünyaya, tüm insanlığa ve gelecekte de yaşanacak olaylara hitaben indirmiştir. Yani Kuran tüm teknoloji, bilim ve sosyolojiyi kapsayan bir kitaptır. Eğer bu ayetin işari manasına bakacak olursak, Allah arabaları, gemileri, trenleri, uçakları bir nimet olarak yarattığını haber vermektedir.

Zamanın kısalması konusuna iletişim araçlarını da örnek verebiliriz. Bildiğiniz gibi telefon, internet, televizyon, radyo yine teknolojik hayatın vazgeçilmezlerindendirler. Allah bu nimetleriyle de insanlara büyük kolaylıklar sağlamıştır.

Evet Peygamberimiz (s.a.v)’in haber verdiği tüm bu gelişmeler ahir zamanın işaretlerindendir. Resulullah (s.a.v) bir tek bu konularda değil birçok konuda da ahir zamanla ilgili haberler vermiştir. Günümüzde bu gelişmelerin birçoğuna şahit olmaktayız. Bunların yanı sıra savaşların, terörün, ahlaki yozlaşmanın en hat safhaya ulaştığı ahir zaman, bize gelecek güzel günlerin de işaretini vermektedir.



Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×