Yazarlar:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Akdağ'dan TÜSİAD'a seçkinci tepkisi

 Erzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Akdağ, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) tarafından Palan Otel'de düzenlenen ''18. Sultan Sekisi'' toplantısına katıldı.

Akdağ, yaptığı konuşmada, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD), Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile ciddi bir polemiğe girdiğini ifade etti. Akdağ, şunları söyledi:

''TÜSİAD bunu hep yapıyor. Biz Erzurum'da TÜSİAD'ın şubesini istiyoruz. Nerede? Var mı? Ben mi bilmiyorum yoksa. TÜSİAD bir seçkinler kulübü olmaktan artık vazgeçmelidir. Nasıl ki buraya TÜSİAD'dan çok sonra kurulmuş MÜSİAD gelmişse, TUSKON gelmişse, buraya Anadolu sermayesi olarak TÜMSİAD gelmişse ve Anadolu'nun müteşebbisleri olarak bu bölgelerde bir şeyler yapma arzusundaysalar TÜSİAD'ın da Erzurum'a gelip şube kurması lazım. Aksi takdirde ben yöneticilerinin samimiyetinden şüphe ederim.''

TÜSİAD'ın ülke meselelerine ilişkin bakış açısını da eleştiren Akdağ, ''Öyle uzaktan gazel okumak; şu meseleyi şöyle çözün, Kürt sorununu böyle çözersiniz, demokratikleşmeyi böyle halledersiniz. Aman ne kadar kolay ya. Bunu bu toplantı vesilesiyle söylemem gerekiyordu Erzurum'da, onun için ifade ediyorum. TÜSİAD'ı da Doğu Anadolu Bölgesi'ne hizmete çağırıyorum. Biz TÜSİAD gelirse de, gelmese de kendi üzerimize düşenleri yapmak zorundayız'' diye konuştu.

İstikrarın hem siyasi hem de ekonomik anlamda önemine dikkati çeken Akdağ, siyasi ve ekonomik istikrar olmasaydı Sağlık Bakanı olarak böyle bir dönüşümün (Sağlıkta Dönüşüm Projesi) yürütücüsü ve mimarı olamayacağını ifade etti.

-''ÜLKEYE BÜYÜK HAKSIZLIK YAPIYORLAR''-

Sağlığa 2002'ye kıyasla üç misli para harcadıklarını anımsatan Akdağ, ''Dolayısıyla hem ekonominin gelişmesi, hem de ekonominin gelişmesiyle birlikte ekonomi yönetimi ve çalışma kabiliyeti bizi buralara getirdi. Aksi takdirde bir sigara sektörünün, bir ilaç sektörünün karşısına tek başına bir Sağlık Bakanı ne kadar cesur biri olsa, ne kadar kararlı biri olsa bunları gerçekleştiremezdi'' dedi.

Ülkede bir siyasi partinin Türkiye'de gerginlik oluşturduğunu söyleyen Akdağ, şöyle konuştu:

''12 Haziran seçimlerine geliyoruz. Görüyoruz ki ülkede belli bir parti ve onun kendi sırtını dayadığı bir terör örgütü, gerginlikten, şiddetten ve kandan besleniyor. Ve bunu istiyor. Erzurum'dan bunu açıkça ifade ediyorum. Nerede çatışma varsa, nerede gerginlik varsa bu onların işine geliyor. Bu çatışmayı, bu gerginliği, bu gruplar üzerinden hükümete döndürmeye çalışan bazı siyasi liderler var. Bu ülkeye büyük haksızlık yapıyorlar.''

Akdağ, Kars'taki Serhat Kalkınma Ajansı ile Erzurum'daki Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) bölgesel gelişim için ortak projeler yürütmesi gerektiğini de belirtti.

Toplantının ardından Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığını ziyaret eden Bakan Akdağ, sendika yetkilileri ve üyeleriyle görüştü.

Kaynak : haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

KADINLAR İKİNCİ SINIF VARLIKLAR DEĞİLDİR
KADINLAR İKİNCİ SINIF VARLIKLAR DEĞİLDİR

Haberi Oku