Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Öğrenciye tacizden açığa alındı

Can HACIOĞLU/ ESKİŞEHİR (AHT)

Eskişehir'de Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Z.Ü., okulda odasına çağırdığı bir kız öğrenciye elle tacizde bulunduğu iddiası ile açığa alındı. Eskişehir Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Z.Ü.'nün daha önce de çalıştığı başka okullarda iki kız öğrenciyi tacizde bulunduğu gerekçesiyle ve 6 ay hapis ve kınama cezası aldığı öğrenildi.

Z.Ü.'nün Eskişehir'de 1988 yılında ve geçtiğimiz yıl olmak üzere iki ayrı taciz olayı nedeniyle aldığı cezalara rağmen Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi'ne Başmüdür Yardımcısı olarak atanmasına tepki gösteren veliler, Milli Eğitim İl Müdürü ve Eskişehir Valisini göreve çağırdılar. Açığa alınan ve hakında soruşturma başlatılan başmüdür yardımcısı Z.Ü'nün ise emekliliğini istediği kaydedildi.

TACİZDEN SABIKASI VAR
Eğitimci Z.Ü. 1988 yılında bir kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla 6 ay hapis cezası aldı. Bu cezası ertelendi. Z.Ü. geçtiğimiz öğretim yılında da Sivrihisar'da bir ilköğretim öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla bu kez de kınama cezası aldı. Sivrihisar ilçesinde ilköğretim okulunda Z.Ü'nün tacizine uğrayan bir öğrenci bu öğretim yılı başında girdiği sınavda Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi'ni kazandı ve kayıt oldu. Genç kızın, okula geldiğinde kendisini taciz eden Z.Ü'nün de bu okula atandığını gürünce, başka okula kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Son olayda da Z.Ü.'nün adı yine taciz olayına karıştı. Z.Ü. okulun 11. sınıf öğrencisi olan bir kız öğrenciyi 'soru sorma' gerekçesiyle 15 gün önce odasına çağırdı. Z.Ü'nün öğrenciyi yanına oturarak elle ve sözle taciz ettiği öne sürüldü. Öğrencinin ailesi şikayetçi oldu. Kız öğrenci yaşadığı taciz olayı nedeniyle travma yaşadı. Milli Eğitim Müdürlüğü Z.Ü'yü açığa alarak hakkında soruşturma açtı. Üçüncü kez taciz ile suçlanan Z.Ü' bu kez emekliliğini istedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku