Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Önce babasına sonra yeğenine kıydı!

İlyas AKENGİN / DİYARBAKIR (AHT)

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır'da 2009 yılında babası ile 8 yaşındaki yeğeni Leyla Baykuşak'ı vahşice öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Muhlis Baykuşak hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Kan donduran ayrıntıların yer aldığı iddianamede, zanlının, 70 yaşındaki babası Hüseyin Baykuşak'ı sabah erken saatlerde şarkı söyleyerek uykusunu bozduğu için öldürdüğü itirafına yer verildi. Zanlının, babasını öldürdükten 25 gün sonra ise 8 yaşındaki yeğeni Leyla'yı evde boğazını sırarak öldürdüğü, bu sırada sokaktaki arkadaşlarının "Leyla" diye seslendiğini anlattığı belirtildi. Katil amca, küçük Leyla'yı öldürdükten sonra kulaklarında bulunan altın küpeleri sattığını da söyledi. Zanlının, yeğeni ve babasının cesetlerini parçalayarak kentin değişik yerlerine dağıttığının belirtildiği iddianamede, Muhlis Baykuşak'ın daha önce de kız kardeşine tecavüz ettiği için de dava açıldığı vurgulandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 2009 yılında bakkala şampuan almak için evden çıkan 8 yaşındaki Leyla Baykuşak'ın katil zanlısı amcası Muhlis Baykuşak hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık, hazırladığı iddianamede yeğeni Leyla'nın aranması kampanyalarına da katılan Muhlis Baykuşak'ın 25 gün arayla önce 70 yaşındaki babası Hüseyin Baykuşak'ı, daha sonra 8 yaşındaki yeğeni Leyla Baykuşak'ı öldürdüğüne dikkat çekti. Cinayetlerden önce de ölen annesinin mevlidinden sonra kız kardeşine tecavüz ettiği ve koruma altına alınan kardeşin şikayeti üzerine dava açıldığına dikkat çekildi.

ŞARKI SÖYLEDİĞİ İÇİN ŞİZOFREN BABASINI ÖLDÜRDÜ
İddianamade zanlının şizofren hastası babasını sabah erkenden şarkı söyleyip uykusunu kaçırdığı için öldürdüğü belirtilen Baykuşak'ın ifadesinde "Babamı yere yatırıp ayaklarına bastıktan sonra iki elimle onu boğdum. Daha sonra aynı odada bulunan sandığa cesedi bırakıp, işe gittim. Akşam babamın cesedini keser ve bıçakla parçaladım. Gövde ile bacakları da Mardinkapı Mezarlığı karşısında bulunan çayırlık alana attım. Kafatası ile iç organlarını çöpe attım. Parçalama işlemi sırasında radyonun sesini açıyordum. Bazı parçalarını ise iş yerine götürdüm" dedi.

"BEN LEYLA'YI ÖLDÜRÜRKEN, ARKADAŞLARI LEYLA'YA SESLENİYORDU"
Yeğeni Leyla Baykuşak'ı niye öldürdüğünü bilmediğini ileri süren Baykuşak'ın buna dair ifadesinde ise şöyle dediği belirtildi:
"İzinli olduğum bir gün evde televizyon izliyordum. Sonra Leyla'nın fırına gittiğini gördüm. Leyla eve gelirken yanıma çağırdım. Leyla eve gelirken sevinçli ve yüzü gülüyordu. İçeri alır almaz ellerimle boğdum. Kafam dağınık olduğu için niye öldürdüğümü bilmiyorum. Hatta Leyla'yı boğduğum sırada dışarıda ?Leyla, Leyla' diye onu aradıklarını duydum. Öldürdükten sonra cesedi tuvalete bıraktım. Dama çıktığımda ise camiden Leyla ile ilgili anons yapıldı. Yemek yedikten sonra ağabeyimle birlikte Leyla'yı aramaya gittim. Gece eve geldiğimde cesedi alıp önce kollarını, sonra bacaklarını ve kafasını kestim. Parçalara ayırıp işe giderken yol üzerindeki çöplüklere attım."

İNTERNETTE ARAŞTIRMA YAPTI
Zanlının, küçük kızı öldürdükten sonra altın küpelerini sattığının belirtildiği iddianamede, zanlının internette kan izlerinin temizlenmesiyle ilgili araştırma yaptığı ve kan izlerinin cinayet mahallinden kolay temizlenmediği ve bunun açığa çıkarılabileceğine dair kanaate vardığı için 2 yıl sonra gözaltına alınınca cinayetleri itiraf ettiğini anlattığı kaydedildi. İddianamede, ceset parçalarının, atıldığı yerlerde yapılan incelemelerde bulunmadığına dikkat çekildi.

Başsavcılık, şüpheli Muhlis Baykuşak'ın TCK'nın 82. maddesi uyarınca "tasarlayarak, alt ve üst soyunu vahşice öldürdüğü" gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Duruşma önümüzdeki günlerde Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku