Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Konya'da bir kişi çığ altında kaldı

KONYA'nın Seydişehir İlçesi'ne bağlı Madenli Köyü'nde oturan 63 yaşındaki Ali Güler ile arkadaşı 53 yaşındaki Hilmi Şengül, av için gittikleri Giden Gelmez Dağları'nda üzerlerine çığ düştü. Yaklaşık 3 saat karın altında kalan Güler, kendi çabalarıyla ;çıkarken, Şengül'ün kurtarılması için arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Madenli Köyü'nde oturan Ali Güler ;ile arkadaşı Hilmi ;Şengül, geçen cumartesi ;sabahı ;av için ;Giden Gelmez Dağları'nı ;gitti. Geceyi buradaki bir ;mağarada kamp kurarak geçiren 2 arkadaş dün sabah ;avlanmak için tekrar mağaradan çıktı. ;Saat 11.00 sıralarında ; Mortaş Mevkii'nde ;2 arkadaşın üzerine çığ düştü. ;Yaklaşık 3 ;saat çığ altında kalan Ali Güler, kendi çabasıyla ;çıkmayı başardı. Bitkin düştüğü için kamp kurdukları mağaraya gidip ateş yakıp dinlenen Güler, geceyi burada geçirdikten sonra da bu sabah saatlerinde yaklaşık 5 kilometre uzaklıkdaki maden ocağına giderek yardım istedi.
İşçilerin ihbarı üzerine ;jandarma ile çok sayıda arama kurtarma ;ekibi sevk edildi. Ardından Konya'dan Sağlık İl Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibide bölgeye gitti. Kar kalınlığının yaklaşık zaman zaman ;3 metreye kadar ulaştığı bölgede kurtarma araçlarının, dağlık bölgede ileryememesi üzerine ekipler, yaya olarak çığın düştüğü bölgeye ulaştı. Arama kurtarma ekipleri dışında basın mensupları dahil, bölgeye yaklaştırılmıyor. Ekipler, Hilmi Şengül'ü bulmak için çalışmasını sürdüyor.

ÇIĞ ALTINDA 3 SAAT KALDI
Elleriyle karı açıp çıkmayı başardığını antalan Ali ;Güler, ''Nasıl oldu, anlamadım. Bir an gürültü duyduk. Ardından arkadaşıma seslenmek isterken birden üzerimize çığ düştü. Kendi çabamla yaklaşık 3 saat sonra çıktım. Sonra bitkin ;düşmüştüm. Kamp kurduğumuz mağaraya ;geri döndüm. Ateş yakıp ısındım. Adım atacak gücüm kalmamıştı. Havada çok ;soğuktu. Geceyi burada geçirdim. Gün ağardığında da yaklaşık 5 kilometre ;uzaklıkdaki ;bir maden ocağına giderek, oradakilerden yardım istedim'' dedi.

DHA

 


Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku