Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kaç bina yıkılacak?

Van'da meydana gelen iki büyük depremin ardından kesin hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yapılan tespit çalışmaları sonucunda Van merkez, Erciş ve köylerde yapılan hasar tespit çalışmalarında 72 bin 242 bina, konut, iş yeri ve ahırın ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi. Van Valisi Münir Karaloğlu, hasar tespit çalışmalarının bin 136 personelle yürütüldüğünü ve 38 gün içinde tamamlandığını açıkladı.

Van'daki konteynerlerin de kesin hasar tespitinin sonuçlarına göre dağıtılacağını açıklayan Van Valisi Karaloğlu, Kesin Hasar Tespiti süreci başlamadan ve tespit süreci sırasında 2 kez yazılan idari yazışmalar sonucu teknik personel talep edilen Van Belediyesi'nden herhangi bir teknik personelin kesin hasar tespiti çalışmalarına katılmadığını aktardı.

72 BİN 242 BİNA AĞIR HASARLI VE YIKIK
Van'da yaşanan depremlerin ardından başlatılan kesin hasar tespiti 38 günlük çalışmanın ardından tamamlandı. 147 bin 675 bina, konut, iş yeri ve ahırın incelemeye tabi tutulduğunu belirten Van Valisi Münir Karaloğlu, 72 bin 242 bina, iş yeri, konut ve ahırın ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespit edildiğini aktardı.

Van Valisi Münir Karaloğlu depremlerin ardından hasar tespiti için yoğun bir çalışmanın yapıldığını ve bin 136 personelin ağır kış şartları ve soğuğa rağmen ev ev dolaşarak hasar tespit çalışmalarını yaptıklarını belirterek, tüm personele teşekkür etti. Kesin hasar tespiti çalışmalarının 22 Aralık 2011 tarihi itibariyle tamamlandığını belirterek, sonuçların bazılarının askıya çıktığını söyledi. Van merkezde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını 27 Aralık Salı günü askıya çıkacağını belirten Van Valisi Karaloğlu, "Listelerin asılmasının ardından vatandaşın itiraz süreci başlayacak. Vatandaşlar listelere belirlenen okullarda görevlendirilen personellere dilekçe ile itiraz edebilecek. İtirazların ardından görevlendirdiğimiz 200 personel itirazların yapıldığı binaları inceleyerek kesin sonucu belirleyecek. Bu sürecin ardından biz oluşturduğumuz listelere göre vatandaşların nerelerde barındırılacaklarına karar vereceğiz. Bu sürecin ardından vatandaş sadece mahkemelere itiraz edebilecek ve İdare Mahkemeleri bu itirazları inceleyecek." dedi.

HASAR TESPİTİ 38 GÜN SÜRDÜ
Van, Erciş, Edremit, köylerde hasar tespitinin 38 günlük çalışmanın ardından tamamlandığını söyleyen Van Valisi Karaloğlu şu bilgileri verdi: "Van genelinde 162 bin 459 konutta inceleme yapıldı. Bunların 147 bin 675 tanesi değerlendirmeye tabi tutuldu. Buna göre Van'da 33 bin 16 bina, 28 bin 532 konut, 2 bin 440 işyeri ile 8 bin 254 ahır olmak üzere toplam 72 bin 242 mekan yıkık ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir. Vatandaşların kalıcı konutlara yerleştirilmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu anda bize 28 bin 532 konuta ihtiyacımız var. Yapımı devam eden konutlar bize yetmeyecek. Yeni konutların yapılması için master projesi çalışmaları devam ediyor. Konutlar için belirlenen alanlarla ilgili incelemeler devam ediyor. İncelemesi tamamlanan yerlerde konutların yapılması için TOKİ'ye bildirilecek. TOKİ de buralara konutların yapılması için ihale sürecini başlatacak. Başbakanımızın sözünü verdiği gibi Ağustos ayında konutların teslim edilmesi için yoğun bir çaba içindeyiz. Ayrıca listelere göre vatandaşlarımızı oluşturduğumuz konteyner kentlere yerleştireceğiz. 4 bin konteyner siparişi daha verdik."

Vali Karaloğlu, okulları da en kısa sürede açmak için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

CHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku