Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Elazığ'da trafik kazası

Elazığ'ın Maden ilçesinde dün otomobille yolcu otobüsünün çarpışması sonucu hayatını kaybeden Helvacı ailesinden 5 kişinin naaşı, yaşadıkları Malatya'da toprağa verildi.

Malatya Şehir Mezarlığındaki cenaze namazına Vali Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Akgün, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ile Helvacı'nın yakınları ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde askerliğini yapan, izin için geldiği Malatya'dan ailesiyle birlikte birliğine dönerken hayatını kaybeden Jandarma Komando Er Abuzer Gaffar Helvacı'nın Türk Bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında namaz kılınacak alana getirildi. Helvacı'nın kardeşleri ve yakınları tabutunun başındaki fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

Ankara'da asker olduğu öğrenilen ve cenaze namazına katılan Mahmut Helvacı, abisinin naaşına sarılarak, ''Biz seninle birlikte düğün yapacaktık. Neden beni bıraktın. Ben şehit kardeşiyim ağlamayacağım'' dedi.

Baba Halit (59), anne Zeliha (53), kız kardeşler Hülya (20) ve Canan (25) ile Abuzef Gaffar Helvacı'nın (23) cenaze namazlarını tek tek kıldıran İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Abuzer Helvacı'nın vatani görevini yapmak için peygamber ocağına giderken kaza geçirerek hayatını kaybettiği için şehit olduğuna inandığını söyledi.

Cenaze namazına katılanlardan Helvacı ailesi için helallik isteyen Gül, aile yakınlarına da sabır dileklerinde bulundu.

Namazın ardından, Abuzer Helvacı'nın naaşı askeri araçla, diğer aile üyeleri de cenaze aracına konularak Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

Kazada hayatını kaybeden Hülya Helvacı'nın doğuştan görme engelli olduğu öğrenildi.

Dün, Erkan Helvacı'nın kullandığı 44 ND 299 plakalı panelvan tipi aracın, Elazığ-Maden karayolunun 60. kilometresinde, karşı yönden gelen Şevki Demirtaş idaresindeki 34 AV 4389 plakalı yolcu otobüsüyle çarpışması sonucu araçta bulunan kardeşler Hülya, Canan, Abuzer Gaffar ile anne Zeliha ve baba Halit Helvacı yaşamını yitirmişti. Kazada Hakan Helvacı ve Erkan Helvacı da yaralanmıştı.

AA

 

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku