Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Çete lideri astsubay çıktı

Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da askere gitmek istemeyen sağlıklı kişilere 15 bin lira karşılığında 'Askerliğe elverişsiz' raporu verdiği iddia edilen 25 kişilik çete çökertildi. Çetenin liderinin emekli astsubay H.G.Ş. (Hasan Gürsel Şahin-50) olduğu belirtildi. H.G.Ş.'nin, geçen yıl temmuz ayında iki şehidin cenaze töreninde devlet büyüklerine hakaret ettiği ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye bağırarak halkı galeyana getirdiği iddiasıyla hakkında 2 yıl hapis istemiyle dava açıldığı belirlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği'ne, Asker Hastanesi ile Yüreğir Askerlik Şubesi'nde çalışan sivil memurların da aralarında bulunduğu bir çetenin para karşılığı ?çürük' raporu verdiği ihbarı yapıldı. 4 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takip sonucu ?Çürük raporu' çetesine önceki gün operasyon yapıldı. Çok sayıda eve yapılan eş zamanlı baskında çete lideri olduğu iddia edilen emekli Astsubay Başçavuş H.G.Ş. ile birlikte 25 kişi yakalandı.

"ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ"
Emekli astsubay H.G.Ş.'nin geçen yıl temmuz ayında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Gökhan Yıldırım ile Mustafa Güney'in cenaze törenine katılıp, devlet büyüklerine hakaret ettiği ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye bağırarak halkı galeyana getirdiği iddiasıyla hakkında 2 yıl hapis istemiyle dava açıldığı belirlendi.

Gözaltına alınan 18'i rapor almak isteyen ve 7'si rapor düzenlenmesine yardımcı olan 25 kişi, "sahte çürük raporu düzenlemek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku