Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Belediye şirketinde arama

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eskişehir Hafif Raylı Sistem İşletmesi (ESTRAM)'nin 4 ayrı biriminde mahkeme kararıyla arama yapıldı. Arama sırasında bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konuldu.

Aramanın "Bazı kişiler engelli olmamalarına rağmen engelli pasosu alıp tramvaylara ve otobüslere ücretsiz biniyorlar" iddiası üzerine yapıldığı belirtildi.

Bir süre önce Eskişehir Özel Halk Otobüsçüler Derneği ile CHP'li Büyükşehir Belediyesi arasında bilet okuyan manyetik kartlar, adliye, belediye, polis, belediye personeli, engelliler ve 65 yaş üstü yaşlıların ücretsiz taşınması konusunda tartışma yaşandı. Tartışma daha sonra mahkemeye taşındı. Özel Halk Otobüscüleri Derneği, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak belediye ve ESTRAM tarafından "Engelli olmayan kişilere engelli kartı verilerek tramvay ve otobüslerle bu kişiler ücretsiz olarak taşınıyor" iddiası ile suç duyurusunda bulunuldu.

İddia üzerine Eskişehir 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nden ESTRAM, ESTRAM'ın muhasebe, bilgi işlem ve mimliklendirme olmak üzere 4 ayrı bölümünde arama yapılması kararı verildi.

Bunun üzerine polis ve diğer yetkililerce ESTRAM'da arama başlatıldı. Aramada kurumdaki bazı belgeler ile bilgisayar kayıtlarına el kondu. El konan belge ve bilgisayar kayıtları incelenmek üzere emniyete götürüldü.

CİHAN

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku