Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Messi'den daha çok kazanıyorlar

Erzurum'da düzenlenen Kış Sporları Festivali'nin müzik ve eğlence gecesine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Dünyada en çok para kazanan sporcu 'Messi' diye biliniyor. Ama yanılıyorlar. Biz biliyoruz ki Dünyada en fazla buz hokeyi sporcuları kazanıyor" dedi. Eurovision 2011 şarkı yarışmasında birinci olan Azeri Nigar Cemal, Kış Sporları Festivaline katılmak üzere geldiği Erzurum'da protokol ile yer sofrasında kahvaltı yaptı.

Vali Sebahattin Öztürk,TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de hazır bulunduğu 3 bin seyirci kapasiteli buz hokeyi salonunda düzenlenen etkinlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuşma yaptı.

Buz hokeycilerin dünyada en çok para kazanan sporcular olduğunu belirten Bakan Akdağ, ;futbol yıldızı, Barcelona'nın 10 numaralı futbolcusu Lionel Messi ile buz hokeycilerin gelirini karşılaştırdı. Bakan Recep Akdağ, "Dünyada en çok para kazanan sporcu Messi diye biliniyor. Ama yanılıyorlar. Biz biliyoruz ki Dünyada en fazla buz hokeyi sporcuları kazanıyor. İnşallah Türkiye'de ve Erzurum'da Avrupa'nın şampiyon buz hokeycileri yetişecek" diye konuştu. ;Konuşmaların ardından artistik patinaj, buz hokeyi, short track, buz pateni gösterileri yapıldı. Erzurum'a misafir olarak bulunan Somalili gençlerin buz pateni yapmaları salonda büyük ilgi gördü. Bu sırada program sunucusunun "Maşallah ne güzel kayıyorlar. Nazar değmesin" sözleri salonda gülüşmelere yol açtı. Daha sonra halk oyunları ekipleri, buz pistindeki gösterilerini düşe kalka tamamladı.

İZLEYİCİLER ÜŞÜDÜ
Erzurumlu Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır 'Sarı gelin' türküsünü söyledi. Yine Erzurumlu ses sanatçısı İbrahim Erkal'ın söylediği şarkıların ardından sahneye bu kez Eurovision 2011 şarkı yarışmasında birinci olan Azeri Nigar Cemal çıktı. 3 bin seyirci kapasiteli salon yeterince ısıtılmadığı için ;üşüyen izleyicilerin ;çoğu salonu terk etti.
"Merhaba Dadaşlar" diyerek salona giren sempatik şarkıcı Nigar'a Eurovision'da birincilik getiren şarkısı Running Scared'i söyledi. Ardından Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla 2 şarkı daha söyleyen Nigar, "Erzurum'da iki gün kaldım. Burası çok soğuk ama tatlı insanları var. Biz bir millet iki devletiz her zaman birlikte olacağız" diye konuştu.

YER SOFRASINDA ORGANİK KAHVALTI YAPTI
Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının birinci yıl dönümünde düzenlenen Erzurum Kış Sporları Festivali'ne konuk olan Nigar Cemal için köy evinde ;kahvaltı hazırlandı. ;Merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Çiftlik köyündeki kahvaltıya Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Azeri sanatçı Nigar Cemal, TRT Sanatçısı Nurullah Akçayır ile köylüler katıldı. Kavurma, yağ, bal gibi Erzurum'a has ürünlerle donatılan yer sofrasında kahvaltı eden Nigar Cemal, protokol üyeleriyle de sohbet etti. Kahvaltıya katılanlardan birinin Eurovision'da Türk Bayrağı ile koşması sırasında neler düşündüğünün sorulması üzerine Nigar Cemal, "Türkiye yarı finali geçemedi. Hem onlar hem biz üzüldük. Bütün dünyaya gerçekten kardeş olduğumuzu bir millet iki devlet olduğumuz göstermek için onu yaptık" dedi.

Köy odasındaki kahvaltı sırasında Erzurum türküsü dinleyen Nigar Cemal, TRT sanatçısı Nurullah Akçayır'la birlikte Azeri bir türküyü okudu.

DHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku