Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Makine var radyolog yok!

Zeytinburnu’nda asansöre sıkışarak yaralanan işçinin hastanede nöbetçi radyolog bulunmadığı için 8 saatte 5 hastane dolaştığı iddia edildi.

İddiaya göre, dün akşam saat 19.00 sıralarında Zeytinburnu’nda çalıştığı kurumun yük asansöründe meydana gelen arızayı gidermeye çalışan Özcan Kılıç (36), sol kolunu asansöre sıkıştırdı.

İLK HASTANE

Yaşanan kazanın ardından çalışma arkadaşları Kılıç’ı ilk olarak bir eğitim ve araştırma hastanesine götürdü. Burada iddiaya göre yaklaşık 4 saat boyunca bekletilen Kılıç, nöbetçi radyolog olmadığı gerekçesiyle tedavi edilmedi. Hastanenin nöbetçi doktoru, Kılıç’ın yakınlarına yaralının kolunda nabız atmadığını ve renkli röntgen çekilmesi gerektiğini bildirdi. Nöbetçi doktor, “doppler ultrason” cihazı olmasına karşın kullanacak radyolog olmadığı için başka hastanelerden yardım istedi.

İKİNCİ HASTANE

Acil serviste uzun süre bekletilen Özcan Kılıç, buradan bir tıp fakültesi hastanesine sevk edildi. Ancak hastane Kılıç’ı kabul etmeyerek, ambulansla üçüncü bir eğitim ve araştırma hastanesine sevk etti.

ÜÇÜNCÜ HASTANE

Bu hastanede bir müddet bekleyen Kılıç, burada beyin tomografisi çekildikten sonra yine radyolog olmadığı gerekçesiyle tekrar ilk gittiği hastaneye gönderildi.

DÖRDÜNCÜ HASTANE

Bu hastanede de bir süre bekletilen Kılıç, son olarak gece saat 02.00 sıralarında ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı.

BEŞİNCİ HASTANE

Yaşananlara büyük tepki gösteren Özcan Kılıç’ın kardeşi Özgür Kılıç, dolaşılan hastanelerde radyolog olmadığının öne sürüldüğünü belirterek, “112 Acil Servis’ten hastanelerde radyolog bulunmasını istedik. Ancak hiçbir hastanede nöbetçi radyolog yokmuş. Hastanelerde cihaz var, ancak bu cihazı kullanacak uzman yok. Koskoca İstanbul’da bir tane radyolog olmaz mı?” dedi.

Kılıç’ın eniştesi Mustafa Ünlü ise, renkli film çektirmek için saatlerdir beklediklerini söyleyerek, “Böyle saçmalık olmaz. Akşam 19.00’dan beri hastane hastane geziyoruz. Şimdi hastamızın kolu sakat olsa bunun hesabını kim verecek. Bu nasıl insanlık” diyerek tepkisini dile getirdi.

Öte yandan 112 Acil Kriz Masası, iddialarla ilgili gazetecilerin sorularına yetkileri olmadığı gerekçesiyle yanıt vermedi. Özcan Kılıç’ın son olarak sevk edildiği Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi devam ediyor.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Basın Açıklaması

Basında bugün (19.05.2012) yer alan haberlerde, Zeytinburnu'nda kolunu asansöre sıkıştırarak yaralanan Özcan Kılıç’ın 7 saat boyunca 4 hastane dolaşarak tedavi olmaya çalıştığı ifade edilmektedir. İstanbul Sağlık Müdürlüğü konuyu değerlendirerek haberde adı geçen hastaneler hakkında ivedilikle inceleme başlatmıştır.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku