Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kazaların en önemli sebebi ne?

Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

Bursa'da kural ihlali yaparak trafik kazasına sebep olan sürücüler, MOBESE kameralarına takıldı. Görüntülerde araç sürücülerinin özellikle kırmızı ışık ihlali yapıp sabırsız davrandıkları ve bu yüzden de kazalara davetiye çırkardıkları dikkat çekti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, son günlerde meydana gelen 15 trafik kazasının görüntülerini basına dağıttı. MOBESE kayıtlarında genellikle dikkatsizlik ve sabırsızlık nedeniyle meydana gelen kazalar görülüyor.

Görüntülere yansıyan Yıldırım ilçesi Eğitim Caddesi'nde maddi hasarlı ilk kazada, kırmızı ışıkta duran otomobile arkadan hızla gelen başka bir otomobil çarpıyor. Osmangazi ilçesi Stadyum Kavşağı'ndaki kaza ise göz göre göre 'geliyorum' dedi. Yanlış yöne giren otomobil sürücüsü ters yönden dönmek isteyince üç araçla çarpışıyor.

Üçüncü kazaya ise BUTTİM Kavşağı'nda kırmızı ışık ihlali yapan sürücü neden oluyor. Sabırsız sürücü yeşil yanmasıyla hareket eden hafif ticari araca hızla çarpıyor. Otomobilin yan tarafı kullanılmaz hale gelirken kazada yaralanan olmuyor. Görüntülerdeki dördüncü kaza ise yine araç sürücüsünün aceleci tavrı sebep oluyor. En sağ şeritten seyreden otomobil, sol şeride geçmek isteyince kaza kaçınılmaz oluyor. Altıparmak Caddesi'nde kaldırımdan aşarak karşı yöne geçmek isteyen ticari taksi sürücüsü ise kazaya davetiye çıkıyor. Kırmızı ışığa yakalanmak istemeyen motosiklet sürücüsü, kaldırıma çıkarak yola inen ticari taksiye çarpıyor. Kazada motosiklet sürücüsü yaralanıyor.

KAVŞAKLAR ADETA ÇARPIŞAN OTOMOBİL PİSTİ
Görüntülerde hızını alamayan bir cip, Bursa-İstanbul karayolu üzerindeki alışveriş merkezinin önündeki trafik lambalarında bekleyen otomobile arkadan çarpıyor. Aynı kavşakta yine hızını alamayan hafif ticari araç büyük bir hızla ışıkta bekleyen araca çarpıyor. Yedinci kazada ise sağ şeritten yolun karşısına geçmek isteyen motosiklet sürücüsüne belediye halk otobüsü çarpıyor. Real Kavşağı'nda meydana gelen kazada ise yola aniden çıkan otomobil zincirleme kazaya sebep oluyor. Kazada yaralananlar ise ambulansla hastaneye kaldırılıyor.

Kent içindeki tüm ışıklı kavşaklar benzer kazalara sahne olurken, Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sürücülerin genellikle kırmızı ışık ve hız ihlali yaptığını, sabırsız davrandığını ve bunun da kazaları kaçınılmaz hnale getirdiğini açıkladılar.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku