Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kar yeniden İstanbul'da!

Serkan ŞENOL / HABERTURK.COM

İstanbul'da güneşli geçen hafta sonunun ardından kar yağışı yeniden başladı. Sabaha karşı yağmaya başlayan kar özellikle Anadolu yakasının yüksek kesimlerinde etkisini göstermeye devam ediyor. Beykoz, Maltepe, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerinde kar yağışı görülürken, yağan kar evlerin çatılarını doldurdu. Beyaz örtü ağaçların dallarını kaplarken yine göze hoş gelecek manzaralar ortaya çıkardı.


İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!


KAR ALARMI!

İstanbul'da 1 hafta aradan sonra yeniden kar alarmı verildi. Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM)dün geceden itibaren ekipler yoğun bir çalışma içine girdi. Kar yağışı nedeniyle şehir içinde trafik bazı yerlerde durma noktasına gelirken, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'ndeki kaza nedeniyle sürücülerin Boğaziçi Köprüsünü kullanmalarını istedi.

İstanbul'da 5 gün aradan sonra kar yeniden etkisini göstermeye başladı. Kuzey bölgelerde kar yoğun bir şekilde yağan kar, şehrin iç kısımların da da etkisini göstermeye başladı.

Tipiyle birlikte etkisini gösteren kar nedeniyle AKOM'da alarm verildi. Belediye ekipleri gece etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle şu ana kadar 523 ton tuz kullandı. 870 araç ve 2 bin 500 personelle hazır bekleyen belediye ekipleri, 352 evsiz vatandaşı da sokaklardan alarak Metin Oktay Spor tesislerine yerleştirdi. Belediye yetkilileri, FSM Köprüsü'ndeki kaza nedeniyle sürücülere Boğaziçi Köprüsünü kullanmalarını istedi.

Meteoroloji yetkilileri ise, yaptıkları açıklamada, İstanbul'un bugün aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini belirterek, "Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), zamanla fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor." ifadesini kullandı.

İDO'dan yapılan açıklamada ise, Bandırma-Yenikapı, Yalova-Kartal seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle yapılamadığı bildirildi.

İSTANBUL'DA 3 HADİSE BİRLİKTE YAŞANACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Birim Sorumlusu Ahmet Uçar, Haberturk.com'a konuştu ve İstanbul'a gelen yeni kar yağışı dalgasının ne derecede etkili olacağını açıkladı.

İstanbul'da aynı anda bazı ilçelerde yağmur, bazı ilçelerde karla karışık yağmur daha yüksek ilçelerde ise şiddetli kar yağışı görülecek. Yüksek kesimlerde bulunan ilçelerde şiddetli şekilde etkili olacak kar yağışı ise, 1 saat şiddetli yağdıktan sonra, uzun süre ara verip tekrar şiddetli yağmaya başlayacak. İstanbullular önümüzdeki 3 gün boyunca kar yağışının getirdiği olumsuzluklara karşı dikkatli olmalıdırlar.


İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bazı seferleri iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre, İDO'nun, saat 07.30'daki Yalova/Yenikapı, 08.00'deki Armutlu-ArmutluTK/Yenikapı-Bostancı ve 09.30'daki Bursa-Yenika-Kadıköy denis otobüsü seferleri iptal edildi.

İDO'nun saat 07.00'deki Yenikapı/Bandırma hızlı feribot seferi ile saat 07.30'daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi ve saat 18.30'daki Bandırma/Yenikapı hızlı feribot seferi de iptal edilmişti.


GEYİKLİ-BOZCAADA ARABA VAPURU SEFERİ İPTAL

Kuzey Ege'deki poyraz deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle bugün Bozcaada'dan saat 07.30 Geyikli'den ise 10.00'da yapılması planlanan seferler iptal edildi. Öte yandan, yarın Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 07.15, Kabatepe'den Gökçeada'ya 10.00 seferleri de hava muhalefeti nedeniyle yapılamayacak.


62 UÇAK SEFERİ İPTAL

Yurt genelini etkisi altına alan zorlu kış koşulları nedeniyle havayolu ulaşımında da aksaklıklar yaşandı. Türk Hava Yolları (THY) çoğunluğu karşı havalimanlarında yaşanan kar ve buzlanma yüzünden iç ve dış hatlarda toplam 62 seferini iptal ederken birçok sefer de özellikle Ankara, İzmir, Antalya olmak üzere birleştirilip gecikmeli olarak yapılıyor. Seferleri iptal edilen bazı yolcular havalimanında banklar üzerinde uyudu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur Atatürk Havalimanı'ndaki pistler, apron ve park yerlerinin temiz olduğunu belirterek, "Personelimiz ve kar temizleme araçlarımız olası bir yağış halinde hazır beklemektedirler " dedi.

Bu arada kalkış sırasında uçakların kanat ve kuyruklarının donmasını önleyen sıvı püskürten de-icing araçlarının da pist başlarında hazır beklediği görüldü.

THY yetkilileri ise internet sitesinden yayınladıkları bilgilendirmede sabah saatlerinde yapılması gereken aralarında dış hatlarda Viyana, Paris, Venedik, Tel Aviv, Cenevre, Helsinki, Madrid, Kiev, Tiran, Malaga, Zagreb, Kahire, Bosna, Nis, Napoli, Hamburg, Basel, Tiflis, iç hatlarda ise Ankara, Antalya, İzmir, Adana, Kayseri, Gaziantep gibi kentlerin olduğu 62 seferin iptal edildiğini duyurdular.

 


İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!


HAVA SICAKLIKLARI

İstanbul'da bugün, yarın ve cuma günleri hatta cumartesi günü de dahil olabilir; en yüksek 1 ila 3 derece, en düşük sıcaklıklar ise -1 ila 0 derece arasında olacaktır.


HAFTASONU KAR YOK!

İstanbul'da 3 gün boyunca etkili olacak kar yağışının; bugün, yarın ve cuma günü de aralıklarla ve yer yer olmak üzere devam edeceği, cumartesi günü sabah saatlerinde itibaren ise bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü öğleden sonra  ve pazar günü istanbul'da yağış beklenmiyor. Genellikle parçalı bulutlu geçecek.

 

 VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ!

 

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ DİĞER İLLER

Tunceli kent merkezinde (Bugün ve yarın)

Ağrı merkez ve ilçe merkezleri hariç, köyler, beldeler, yatılı ilköğretim okulları ve taşıma merkezli okullar (3 gün)

Malatya'nın Yeşilyurt, Pütürge, Doğanyol ve Doğanşehir ilçelerinde 2'şer gün, Akçadağ, Kuluncak, Arguvan, Kale ve Darende ilçelerinde de 1'er günlüğüne eğitime ara verildi

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde (1 gün)

Tokat'ın Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde (1 gün)

Çankırı'nın Çerkeş, Korgun, Kurşunlu ile Yapraklı ilçeleri ve bağlı köylerde (1 gün) 

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde (1 gün)

Isparta kent merkezi (1 gün)

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ve bağlı köylerde (1 gün)

Bitlis kent merkezi (1 gün)

Çorum'da il merkezindeki okullar hariç taşımalı okullar ile tüm köy okulları (2 gün)

Kırklareli'nin Demirköy, Kofçaz ve Vize ilçelerinde (1 gün)

Çanakkale'nin Biga ilçesinde (1 gün)

Tekirdağ'da, Saray ilçesinde (1 gün) 

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Muğla, Antalya'nın doğu ilçeleri, Hatay, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Marmara ve Karadeniz'de hissedilir derecede (5 ila 7 derece) olmak üzere kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege ile Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yünlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARILAR

Vatandaşlar kuvvetli buzlanma ve don olaylarına karşı çok dikkatli olmalıdırlar. İstanbullular cumartesi gününe kadar özel araçları yerine toplu ulaşım araçlarını kullanmalıdırlar.  İç ve doğu bölgelerimizde şiddetli kar yağışı devam edeceğinden dolayı bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarda soğuk havanın getireceği olumsuzluklara karşı son derece dikkatli olmalı ve tedbirlerini almalıdırlar.

 HABERTURK.COM

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku