Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Fatih Camisi yeniden ibadete açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Camisi ve 1. Mahmud Kütüphanesi'nin 4,5 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından, İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümünde yeniden ibadete açılması dolasıyla Fatih Camisi'nin avlusunda düzenlenen törendeki konuşmasına, vatandaşları selamlayarak başladı.
Başbakan Erdoğan, çok duygulu olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

''Fatih Camisi'ni bu haliyle tüm milletimize ve İslam dünyasına kazandırmış olmak bizleri memnun ve mutlu ediyor. İşimiz daha bitmedi. Bir taraftan Akdeniz ve Haliç Caddesi'ndeki medreselerin restorasyonu başlıyor. Onların bitişiyle birlikte çevredeki tüm peyzaj çalışmalarıyla inşallah bu bölge çok daha farklı bir hale gelecek.''

Bu medreselerde öğrencilik yıllarını geçirdikleri için duygulu olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Şimdi bunu yeni nesillere taşıyacağız. Onun için bu adımları atacağız'' diye konuştu.
Süleymaniye Camisi'nin de restorasyonunu tamamlayarak yeniden ibadete açtıklarını hatırlatan Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Perşembe Pazarı'ndaki Arap Camisi'ni de ibadete açacaklarını söyledi.
Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Fatih Camisi'ni, 1. Mahmud Kütüphanesi'ni gezdi.

Arınç: 400 eseri destore ettik
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da açılışta yaptığı konuşmada, "2003 ve 2012 arasında İstanbulumuzda restore ettiğimiz ve yeniden dimdik ayağa kaldırdığımız eserlerimizin sayısı tam 400'dür" dedi.
Bülent Arınç, ''Fethin 559. yıl dönümündeyiz. Üzerinden şu kadar yıl geçti, fethin gerçekleştiği günde hamdolsun hepimiz büyük bir sevgi ve coşkuyla Fatih Camisi'nin avlusunda toplandık. Bu cami 1463-1470 yılları arasında Sultan Fatih'in bizzat iradesiyle meydana getirildi. Aradan yıllar geçti, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz camimizi 4,5 yıl süreyle restore etti, o muhteşem haline tekrar kavuşturdu'' dedi.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku