Teknoloji:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Siber saldırıda Türkiye izi!

Rus anti-virüs firması Kaspersky Laboratuarı ile Budapeşte Kripto ve Sistem Güvenliği Laboratuarı (CrySyS) uzmanlarının keşfettiği Flame’in şimdiye kadar İran, Filistin, İsrail, Sudan, Suriye, Lübnan, Suudi Arabistan ve Mısır’da 600’den fazla firma, kurum, devlet veya bireysel sistemini hedef aldığı belirlenmişti. Ancak en ağır saldırının 189 ile İran’a yapıldığı da anlaşılmıştı. Batı Avrupa’da ise henüz izine rastlanmadı.

Casus virüsün, elde ettiği bilgileri gönderdiği sunucuları da araştırdıklarını anlatan Gostew, “Bu virüsün kullandığı en az 80 sunucudan şüphelendik. Bu sunucular Almanya, Türkiye, İtalya ve Vietnam’da idi. Bunlardan özellikle dördü 29 Mayıs’a kadar çok aktif durumdaydı. Biz virüsü tespit ettiğimiz zaman en önemli sunucu Türkiye’deydi. Birkaç gün sonra Almanya’ya kaydırıldı” şeklinde konuştu.

ANGRY BİRDS’LE AYNI DİLDE
“Flame” virüsüyle ilgili bir başka ilginç ayrıntıyıysa Fox News ortaya çıkardı. Ünlü haber kanalına konuşan emekli Amerika Hava Kuvvetleri İstihbaratı çalışanı Cedric Leighton, virüsün LUA adı verilen bilgisayar dilinde yazıldığını söyledi.

Dünyada onmilyonlarca hayranı bulunan Angry Birds oyunu da, aynı dilde hazırlanan bir program olarak tanınıyor.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FM13'ten yeni haberler!
Geçtiğimiz yıl futbol dünyasında bir çok değişiklik yaşandı, FM13 ekibi de bu değişiklikleri oyuna...

Haberi Oku