Teknoloji:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İki Türk'ten müthiş buluş Fotokopter

Fatih Karagürbüz'ün haberi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açıldı. Çiftlerin bütçelerine göre düğün organizasyonları da sınır tanımıyor. Düğünlerde yenimoda ise helikopterli fotoğraf çekimi.

İzmirli iki mucit Levent Oktay ve Ufuk Şengönül “Fotokopter” adını verdikleri kendi tasarımları model helikopter ile çiftlerin bu isteklerine cevap veriyor. Fotokopter’in normal helikoptere oranla çok düşükmaliyetli olması tercih sebebi olmuş.

50 BİN DOLARAMAL OLDU

Fotokopter’i 50 bin dolar harcayarak geliştirdiklerini belirten Levent Oktay, “Modelcilik 15 yıllık tutkum. Model helikopterle çekim yapmak uzun süredir var olan bir şey. Ancak insana yakın yerlerde ve kapalı alanlarda uçurmak imkânsızdı. Bu eksikliği görünce Fotokopter’i geliştirmeye karar verdik. Fotokopteríe uyguladığımız sarsıntı önleyici sistemsayesinde sabit görüntüler almayı başardık” dedi. Oktay, icatları ile önceden çok pahalı olan hava çekimlerini daha ucuz bir şekilde yapabildiklerini belirterek “Bu nedenle özellikle düğünlerden çok fazla talep geliyor. Siyasi partilerden bile Fotokopter için talep geldi.Mitinglerinde kullanmak için talepte bulunuyorlar” diye konuştu.

Bugün

Kaynak : haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FM13'ten yeni haberler!
Geçtiğimiz yıl futbol dünyasında bir çok değişiklik yaşandı, FM13 ekibi de bu değişiklikleri oyuna...

Haberi Oku