Teknoloji:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Apple Youtube'u kaldırıyor

Apple yakında çıkacak olan iOS6 sürümlerinde ‘youtube' ve ‘google haritaları'nı kullanmayacağını ve bunlara alternatifler geliştirdiğini açıkladı.

Bilişim devleri Apple ve Google arasında giderek kızışan rekabetin en son kurbanı ‘Youtube' oldu. Apple şirketinden yapılan açıklamada iOS isimli işletim sisteminin, iphone ve ipad'lerde kullanılacak yeni sürümlerinde Youtube'un yer almayacağı belirtildi. Apple yetkilileri, kullanıcıların Youtube isimli video sitesine artık internet tarayıcıları üzerinden erişebileceklerini ifade etti. Google'ın ise kullanıcılarına App-Store'dan doğrudan indirebilecekleri bir Youtube uygulaması geliştirdikleri öğrenildi.

Apple yetkilileri “Lisans süremiz sona erdiği için, artık Youtube uygulamasını kendi işletim sistemlerimize dahil etmeyeceğiz.” dedi. 2007 yılından beri sabit olarak iphone ve ipad cihazlarında yer bulan Google'ın video sitesi youtube'un lisans süresinin neden uzatılmadığının cevabı ise, Google ile iphone arasında giderek artan ve çetin bir hale dönüşen rekabette aranıyor. Zira bu iki bilişim devinin ortaklığı, Google'ın akıllı telefonlar geliştirmesiyle rekabete dönüşmüştü. Google'ın tasarladığı ve diğer akıllı telefonlara ücretsiz verdiği ‘Android' isimli yazılımı, pazar payının neredeyse yüzde ellisine hakim olmuştu. Bunun üzerine harekete geçen Apple, sonbaharda çıkacak olan iOS6 sürümünde, Google haritalarının yerine alternatif bir uygulamayı kullanacağını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman Apple kurucusu Steve Jobs Android'de bulunan bazı unsur ve öğelerin iOS'dan kopya edildiğini iddia etmişti. Apple bu iddialardan yola çıkarak başta Samsung olmak üzere birçok Android'li akıllı telefon üreticisini mahkemeye verdi. ABD'de halen Apple ile Samsung arasında milyarlarca doları kapsayan bir patent davası süreci işliyor. Google'ın Motorola'yı satın almasından sonra ise Apple ve Google mahkemede de doğrudan karşı karşıya geldi. Apple daha önce Motorola'yı patent kuralları nedeniyle dava etmişti.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FM13'ten yeni haberler!
Geçtiğimiz yıl futbol dünyasında bir çok değişiklik yaşandı, FM13 ekibi de bu değişiklikleri oyuna...

Haberi Oku