31 NUMARALI REKLAM ALANI
Zirveyi kafaya taktı!

MANİSASPOR - BEŞİKTAŞ KARŞILAŞMASININ TÜM AYRINTILAR VE DETAYLI İSTATİSTİKLERİ HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, deplasmanda konuk olduğu Manisaspor'u 4-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Siyah-Beyazlı ekibin gollerini 31. dakikada Quaresma, 44. dakikada Mustafa Pektemek, 52'de Sivok ve 79'da Fernandes kaydetti. Ev sahibi ekibin tek sayısı ise 56. dakikada Murat Erdoğan'dan geldi.

 Galeri için tıklayınız...

Manisaspor galibiyetiyle puanını 27'ye çıkaran Beşiktaş, 28'er puanlı Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından 3. sırada yer aldı.

Quaresma gollere devam etti
Trabzonspor ile oynanan lig mücadelesinde bu sezon ki ilk resmi golünü atan ve Maccabi Tel Aviv karşısında da 2 gol bularak takımının galibiyetinde büyük rol oynayan Quaresma, sarı kart cezası nedeniyle forma giyemediği Orduspor maçının ardından Manisaspor filelerini de havalandırdı. Portekizli yıldız, ikinci yarıda sakatlığı nedeniyle forma giymedi.

Karşılaşmaya kaptan başlayan Quaresma'nın yerine kaptanlık pazubandını kaleci Rüştü Reçber taktı.

Mustafa Pektemek, 4. golünü attı
Manisaspor'a karşı takımının ikinci golünü kaydeden Mustafa Pektemek, ligde 4. golüne ulaştı. Ligde son golünü Gençlerbirliği karşısında atan Mustafa Pektemek, daha sonra Galatasaray, Trabzonspor ve Orduspor maçlarında gol atamamıştı.

Sivok, 2. kez kafayı çalıştırdı
Ligde 3. haftada Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı Bursaspor maçında takımının beraberlik golünü kafayla kaydeden Sivok, Manisaspor'a karşı Beşiktaş'ı 3-0 öne geçiren golü yine kafayla attı.

Fernandes bu sezon ilk golünü attı
Takımının 4. golünü kaydeden Fernandes, bu sezon ilk golünü atarken, ligdeki en son golünü geçen sezon İstanbul'da 16 Mayıs 2011'de oynanan Eskişehirspor maçında kaydetmişti.

Portekizli yıldız, geçen sezon Türkiye Kupası finalindeki seri penaltı atışındaki golü dışında ligde ve kupada Beşiktaş formasıyla bütün gollerini İstanbul'da oynanan karşılaşmalarda atmıştı.

46-60. dakikalar arasında ilk golünü attı
Ligde Manisaspor maçına kadar sadece 46-60. dakikalar arasında golü bulunmayan Beşiktaş, Sivok'un kafa vuruşundan bulduğu golle bu periyotta da gol atmayı başardı. Siyah beyazlı takım aynı periyotta Murat Erdoğan'ın vuruşuyla şu ana kadarki 6. golü kalesinde gördü.

İlk golü attığı 9. karşılaşma oldu
Ligde 9. kez ilk golü atmayı başaran Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 7. galibiyetini aldı. Siyah beyazlı ekip ilk golü attığı Fenerbahçe maçında sahadan 1 puanla ayrılmış, Gençlerbirliği'ne ise mağlup olmuştu.

İlk yarıyı galip tamamladı
Manisaspor maçının ilk yarısını 2-0 önde tamamlayan siyah beyazlı ekip, bu sezon 8. kez ilk yarıyı galip tamamlamayı başardı.  Daha önce ilk yarısını galip tamamladığı 8 müsabakadan 6'sını 3 puanla bitiren Beşiktaş, Fenerbahçe ile berabere kalmış, Gençlerbirliği'ne ise mağlup olmuştu.

En golcü takım
Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi maçı nedeniyle 14 Aralık'ta oynayacağı Gençlerbirliği müsabakası dışında tamamlanan 14. hafta maçlarının ardından 22 gole ulaşan Beşiktaş, 21'er gol atan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin önünde fazla gol atan ekip oldu. Beşiktaş 3'er gol attığı Ankaragücü ve Sivasspor maçlarının ardından Manisaspor'u 4-1 yendiği müsabaka, bu sezon ligde en fazla gol attığı karşılaşma oldu.

Manisaspor'un serisine son verdi
Ligde 9 maçtır yenilmeyen ve ligin en az gol yiyen ekibi olan Manisaspor'u 4-1 yenmeyi başaran Beşiktaş, rakibinin yenilmezlik serisini sona erdirdi. Ege temsilcisi, bu sonucun ardından sıralamada Eskişehirspor'un arkasında 5. sırada yer aldı.

MANİSASPOR: 1 - BEŞİKTAŞ: 4

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Erdinç Sezertam

MANİSASPOR: İlker Avcıbay, Ferhat Çökmüş, Hüseyin Tok, Dixon, Klukowski, Yiğit Gökoğlan (Dk. 46 Ahmet İlhan Özek), Bekir Yılmaz (Dk. 46 Nizamettin Çalışkan), Mehmet Güven, Simpson (Dk. 81 Simpson), Murat Erdoğan, İsaac
TEKNİK DİREKTÖR: Kemal Özdeş

BEŞİKTAŞ: Rüştü Reçber, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Ernst (Dk. 85 İbrahim Toraman), Necip Uysal, Veli Kavlak, Fernandes, Quaresma (Dk. 46 Holosko), Mustafa Pektemek (Dk. 73 Almeida)
TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal

GOLLER: Dk. 56 Murat Erdoğan (Manisaspor), Dk. 31 Quaresma, Dk. 44 Mustafa Pektemek, Dk. 52 Sivok, Dk. 79 Fernandes (Beşiktaş)
SARI KART: Dk. 30 Dixon (Manisaspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
3. dakikada şık hareketlerle rakiplerini geçmeyi başaran Yiğit Gökoğlan, topu ayağından fazla açınca Manisaspor, etkili olabilecek bir pozisyondan faydalanamadı.
9. dakikada ceza alanı dışında sol çapraz pozisyonda topla buluşan Quaresma'nın sert vuruşunda top yandan auta gitti.
24. dakikada Bekir Yılmaz'ın Necip Uysal'ı düşürülmesiyle kaleyi tam karşıdan gören bir pozisyonda kazanılan serbest vuruşu kullanan Fernandes'in vuruşunda top baraja çarparak kornere çıktı.
31. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Veli Kavlak'ın topla birlikte ceza alanına girerken Dixon'un müdahalesiyle yerde kalmasına hakem faul kararı verdi. Ceza alanının hemen önünden kazanılan serbest vuruşu kullanan Quaresma'nın güzel vuruşu kaleci İlker Avcıbay'ın solundan ağlarla buluştu: 1-0.
38. dakikada Simpson'un aktardığı topla penaltı noktası yanında buluşan İsaac'in vuruşunda kaleci Rüştü meşin yuvarlağı uzaklaştırmayı başardı.
44. dakikada Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Ani gelişen Beşiktaş atağında Mustafa Pektemek, orta alandan aldığı topla çalımlarla sol kanattan ceza alanına kadar girdi. Dar açıya rağmen sert bir vuruş yapan Mustafa Pektemek, kaleci İlker Avcıbay'ın üzerinden topu ağlara gönderdi: 2-0.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
50. dakikada İsaac'in soldan vuruduğu sert vuruşta top yandan auta gitti.
52. dakikada Beşiktaş farkı 3'e çıkardı. Fernandes'in sol kanattan ortasında arka tarafta topla buluşan Sivok'un kafa vuruşunda top 3. kez Manisaspor ağlarına gitti: 3-0
56. dakikada sol kanattan Klukowski'nin ortasında ceza alanı içinde oluşan karambolde topla buluşan Murat Erdoğan farkı 2'ye indiren golü kaydetti: 3-1.
71. dakikada Mehmet Güven'in ceza alanı dışından attığı sert şutta top, üstten auta gitti.
79. dakikada Beşiktaş farkı tekrar 3'e çıkardı. Sağ kanattan hızlı gelişen Beşiktaş atağında Holosko, ceza alanına girdikten sonra topu Fernandes'e aktardı. Uygun durumdaki Fernandes'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 4-1.
88. dakikada sol kanattan topla birlikte ceza alanına giren Almeida'nın çapraz pozisyonda vurduğu şutta top, yandan auta gitti.

NOTLAR
Cezası nedeniyle Orduspor maçını Antalya'da oynadıktan sonra Manisaspor deplasmanına gelen Beşiktaş, geçen sezon da Türkiye Kupası'nda 3-2 kazandığı Konya Torku Şekerspor maçını cezasından dolayı Antalya'da seyircisiz oynadıktan sonra Manisa deplasmanına gelmişti.

Siyah beyazlı ekip, Türkiye Kupası grup maçında Manisaspor'u 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı.

Önceki haftaların aksine Manisasporlu taraftarların ilgi gösterdiği müsabakada, Beşiktaşlı izleyiciler kendilerine ayrılan Gediz kale arkası tribününü tamamen doldurdu.

Futbolda şike iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamede ismi geçen ve stada giriş yasağı getirilen Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı'nın gelmediği müsabakada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar müsabakayı protokol tribününden takip etti.

Kapalı tribündeki Manisasporlu taraftarlar Kenan Yaralı maskeleriyle Yaralı'ya destek verdi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku