31 NUMARALI REKLAM ALANI
Tek kişilik Ordu!

TRABZONSPOR - ORDUSPOR KARŞILAŞMASININ İSTATİSTİKLERİ VE TÜM AYRINTILARI HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

6 Kasım'da 2-1 kazandığı Kayseri karşılaşmasından bu yana toplam 8 maçtır galip gelemeyen Trabzonspor, sahasında Orduspor'u 4-1'lik skorla mağlup etti. Burak Yılmaz'ın hat-trick yaptığı maçta diğer gol Halil Altıntop'tan geldi. Orduspor'un tek sayısı ise 89. dakikada Hakan Özmert'ten geldi. 6 Kasım'dan bu yana Trabzonspor'un kazanamadığı 8 maçta gol atamayan, bir anlamda "Burak yoksa Trabzon da yok" yorumlarının yapılmasına neden olan Burak Yılmaz, suskunluğunu Orduspor karşısında bozdu. Rakip ağları üç kez havalandıran Burak, ligdeki gol sayısını 16'ya çıkardı.

Trabzonspor bu galibiyetle puanını 24'e yükseltti. Orduspor ise 17 puanda kaldı. Bordo-mavili ekip ligin ikinci yarısına iç sahada Manisaspor maçıyla başlayacak. Orduspor ise sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak.

 Galeri için tıklayınız...

BURAK YILMAZ 16 OLDU!
Trabzonspor'un suskun golcüsü Burak Yılmaz, ligde 6 maç sonra golle buluştu. En son golünü 6 Kasım'da Trabzonspor'un 2-1 kazandığı Kayserispor maçında atan Burak, bu tarihten beri ligde 6, Şampiyonlar Ligi'nde 2 maçta gol bulamamıştı. Trabzonspor Burak'ın gol atamadığı bu 8 maçta da sahadan galip ayrılamadı. Bugün attığı 3 golle Trabzonspor'u uzun bir aradan sonra galibiyete taşıyan Burak ligdeki gol sayısını da 16'ya çıkardı. Yıldız oyuncu ayrıca gol krallığı sıralamasında ligin ilk yarısını açık ara önde kapadı. Burak'ın en yakın takipçisi 6 golle İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un futbolcusu Pierre Webo.

İKİNCİ HAT-TRİCK
Burak, attığı üç golle ikinci kez hat-trick yaptı. Bordo-mavili futbolcu, bu sezon ligin 4. haftasında 3-1 kazanılan Kardemir Karabükspor maçında da 3 gol atmıştı.

HALİL 2'DE KALDI
Trabzonspor'un suskun golcüsü Halil Altıntop, Orduspor karşısında Trabzonspor'un ilk golünü attı ve ligdeki gol sayısını 2'ye çıkardı. Ligde son golünü 29 Ekim'de Gaziantepspor'a karşı atan Halil Altıntop, uzun bir aradan sonra ligde golle buluştu ve sezonun ilk yarısını 2 golle tamamladı

ŞENER'E PANKART
Bordo-mavili taraftarlar, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a tezahüratlarla tepki gösterirken, kulüp başkanı Sadri Şener'e ise destek verdiler. Maraton tribünündeki taraftarlar, Şener'in Trabzonspor logosu önündeki fotoğrafının yer aldığı bir pankart açarken, pankartta ''Haksızlığa karşı ayaktayız. Her zaman yanındayız'' ifadelerine yer verildi.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Ligde 6 haftadır kazanamayan Trabzonspor'un taraftarları, Orduspor karşılaşmasına fazla ilgi göstermediler. Büyük boşlukların gözlendiği Hüseyin Avni Aker Stadı'nın tribünlerinde yer alan 10 bin dolayındaki bordo-mavili taraftar, takımlarını destekledi. Yaklaşık 50 kişilik Orduspor taraftarı da, kendilerine ayrılan misafir kale tribününde takımlarını yalnız bırakmadılar.

TRABZON'DA 5 EKSİK
Trabszonspor'da sakatlık ve cezaları nedeniyle 5 oyuncu takımda yer alamadı. Bordo-mavili takımda burun ameliyatı olan Giray, sakatlıkları devam eden Vittek ve Tayfun'un yanı sıra, cezalı oyuncular Colman ve Aykut da forma giyemedi. Ligde son iki haftada cezası nedeniyle oynayamayan Zokora bu maçta ilk 11'deki yerini alırken, Colman'ın yerine de Adrian forma şansı buldu.

25 SEZON SONRA İLK KEZ!
Trabzonspor ile Orduspor, ''Karadeniz derbisi''nde 25 sezonluk aradan sonra karşı karşıya geldiler. Her iki takım, son olarak Orduspor'un küme düştüğü 1985-86 sezonunda mücadele etmişlerdi.

KAZIM KOYUNCU ŞARKILARI
Geçen hafta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bordo-mavili takımın 1-0 kaybettiği maç sonrası Kazım Koyuncu'nun ''Hayde'' şarkısının çalınmasına tepki olarak, maç öncesinde Hüseyin Avni Aker Stadı'nda merhum şarkıcı Kazım Koyuncu'nun şarkıları çalındı. Ayrıca stadyum skorbordunda, ''Kazım'ın evi Avni Aker'dir'' yazısı yer alırken, sanatçının fotoğrafına da yer verildi. Taraftarlar da ''Kazım Koyuncu ölümsüzdür'' yazılı pankartlar açtılar.

TRABZONSPOR-ORDUSPOR

STAT: Hüseyin Avni Aker

HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Muhittin Gürses, Asım Yusuf Öz

TRANZONSPOR: Tolga, Celustka, Mustafa, Glowacki, Cech, Zokora, Serkan, Adrian  (Dk. 67 Volkan Şen ), Halil, Alanzinho  (Dk. 79 Sapara ), Burak  (Dk. 83 Henrique )

ORDUSPOR: Fornezzi, Garcia, Emre, Yalçın, Nickenig, Abdurrahman  (Dk. 46 İbrahim ), Ali Çamdalı, Gosso, Murat  (Dk. 34 Onur ), Culio  (Dk. 80 Hakan Özmert ), Stancu

GOLLER: Dk. 22 Halil, Dk. 33 (Penaltıdan), 42 ve 76 Burak (Trabzonspor), Dk. 89 Hakan Özmert (Orduspor)

SARI KARTLAR: Dk. 33 Ali Çamdalı, Dk. 35 Emre, Dk. 78 Gosso (Orduspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR

Trabzonspor, karşılaşmanın 22. dakikasında ilk etkili atağında golü buldu. Bu dakikada Serkan'ın pasında Adrian, topuğuyla şık bir pasla topu Halil'in önüne bıraktı. Kaleci Fornezzi ile karşı karşıya kalan Halil'in kaleye sol çaprazda bulunduğu pozisyonda öne çıkan kalecinin üzerinden aşırtma vuruşunda top, üst direğin altına da çarparak filelerle buluştu: 1-0.

30. dakikada Stancu'nun kullandığı serbest vuruşta kaleci Tolga, topun sahibi oldu.

33. dakikada Alanzinho'nun pasıyla ceza alanına giren Burak, Ali Çamdalı'dan sıyrıldıktan sonra ayağına aldığı darbeyle kendini yerde buldu. Hakemi Mustafa Kemal Abitoğlu, bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Burak, kullandığı penaltı atışında topu ve kaleci Fornezzi'yi ters köşelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.

42. dakikada Trabzonspor farkı 3'e çıkardı. Bu dakikada orta alan yayındaki Halil'in ara pasında savunmadaki Yalçın'dan önce sahip olduğu topla ceza alanına giren Burak, kaleci Fornezzi'nin sağından ağlarla buluşturduğu topla takımının 3'üncü, kendisinin 2'nci golünü kaydetti: 3-0.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

49. dakikada ceza alanı içinde Burak'ın şutunda yerden seken top, direğin yanından az farkla auta çıktı.

53. dakikada Alanzinho'nun pasında sol çaprazdan ceza alanına hareketlenen Burak'ın yerden şutunda kaleci Fornezzi'yi de geçen top, direğin yanından auta gitti.

57. dakikada Adrian'ın derinlemesine pasında ceza alanı içinde Burak'tan önce davranarak topun sahibi olan kaleci Fornezzi, tehlikeyi önledi.

66. dakikada Ali Çamdalı'nın ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Tolga, topu güçlükle iki hamlede kontrol etti.

73. dakikada Culio'nun kullandığı serbest vuruşta kaleci Tolga, göğsünden sektirdiği topu iki hamlede kontrolu altına aldı.

74. dakikada sağdan ceza alanına giren Garcia'nın şutunda savunmadaki Glowacki'ye çarparak uzak kale direği tarafından kaleye yönelen topu kaleci Tolga, güçlükle kornere çelmeyi başardı.

76. dakikada Burak kendisinin 3'üncü, takımının ise 4'üncü golünü kaydetti. Bu dakikada sağdan Celustka'nın çıkardığı topu ceza alanı içindeki Burak, yerden bir vuruşla filelere gönderdi: 4-0.

89. dakikada Orduspor'un tek golü geldi. Bu dakikada Hakan Özmert'in kullandığı serbest vuruşta savunmaya da çarpan top, kaleci Tolga'yı yanıltarak filelerle buluştu: 4-1.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku