31 NUMARALI REKLAM ALANI
O belgeyi neden şimdi açıkladı?

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasını hayretle karşıladığını belirten Kısmet Erkiner, Habertürk TV'de katıldığı "Spor Özel" programında belgeyi açıklamasındaki amacın kamuoyunu aydınlatmak olduğunu ancak bu sayede Aydınlar'ı da aydınlattığını söyledi.

 İŞTE KISMET ERKİNER'İN AÇIKLAMALARI -VİDEO-

İşte Kısmet Erkiner'in Habertürk TV'de yayınlanan Habertürk ÖZEL programına yaptığı açıklamalar:

"Aydınlar'ın istifasını şaşkınlıkla karşılıyorum. Gerçekten bu konunun Başkan tarafından bilinmemesi beni çok şaşırttı. İstifa kendi takdiridir, yorum yapamam. Kamuoyunu doğrular konusunda aydınlatmak isterken, Mehmet Ali Aydınlar'ı da aydınlattım. Bu bakımdan mutluyum, hiç değilse doğruları bilerek hareket etti."

Bundan sonraki süreçte neler yaşanabileceği ile ilgili de konuşan Erkiner, "Birtakım isimler havada uçuşmaya başladı. Gönlünde başkanlık yatan isimler kendilerini tanıtmaya başladı. Birtakım çevreler birtakım isimleri ortaya atmaya başladı. Bu konuda bir öngörüm yok ancak şu anda TFF'ye vekalet eden Hüsnü Güreli'yi çok iyi tanırım; iyi bir avukattır. Yıllardır sporun içindedir. Beşiktaş'ın şirket açılımını yapan kişiydi. Şu anda TFF emin bir elde bulunuyor. Ama tabii ki vekaleten duruyor. Vekalet sınırlı bir süredir. Ancak adaylığa soyunur mu bilemiyorum" dedi.

ETİK KURULU DEĞİŞECEK
Federasyonun değişmesiyle birlikte Etik Kurulu'nun da değişecek olmasını da yorumlayan Erkiner, "Kurullar değişecek mi? Değişirse ne kadarı değişecek. Şu an bunu kimse bilemez. Başkanlık adayı olacak kişilerin de kadrolarını bir-iki günde oluşturacağını sanmıyorum. Şu an için çıkmış ön rapor yok. Bir karar yok. Ama mevcut dökümanlar kullanılacaktır. Nihai kararlar yeni yönetimler tarafından alınacaktır. Şu anda Etik Kurulu nihai kararını vermiş değil. Nihailik teşkil eden birtakım kişilerin tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na gönderilmeleri. Sanıyorum tedbirleri gözden geçirilir o kadar" dedi.

BELGE NE ZAMAN ELİNE GEÇTİ?
Belgenin eline ne zaman geçtiğini hatırlamadığını söyleyen Erkiner, "Tarih veremeyeceğim, çünkü hatırlamıyorum. Tabii ki birtakım olayları yakınen takip ediyorum. Ben bunu CAS Hakimi olarak değil Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı olarak ekibimle beraber takip ediyorum. Tarih hatırlamıyorum. Neden şimdi açıkladım? Bu sürecin başından beri duyurularımızda hep bilimsel olarak aydınlatmaya çalıştık. Daha önce Genel Kurul'a gitme kararı almıştı TFF ve ben bu kurul geçtikten sonra kamuoyunu bilgilendirmek istedim. Fırtınanın dinmesini bekledim. Genel Kurul'u etkilemek istemedim" diye konuştu.

SAVUNMANIN OKUNMAMASINA YÖNELİK İDDİALAR
Federasyonun hukuk kurulunda bulunan 80 sayfalık savunmanın yeterince okunmadığına dair iddiaları da yorumlayan Erkiner, "Böyle bir durum varsa akla yatkın değil, çok vahimdir. O kurulun görevi bu raporları kelimesi kelimesine okumaktır. O zaman vahim bir şey olur. Fenerbahçe'nin de elinde bu savunmalar ve bu savunmalar rapor değil. UEFA'nın elinde de var savunmalar. Davacı Fenerbahçe olduğu için savunmalar iletilir" dedi.

UEFA'NIN "BİR AN ÖNCE KARAR ALIN" UYARISI
UEFA'nın şike davasıyla ilgili kararın bir an evvel alınmasını istemesi ile ilgili de konuşan Kısmet Erkiner, "Bunlar akşamdan sabaha verilecek kararlar değil. Bariz ertelemeler yapılırsa UEFA'yı tedirgin eder. CAS'taki dava 22 Mart'ta. Aralık'tan Mart'a gün alınmış şekilde. UEFA bu işin uyutulmaya çalışıldığını tespit ederse, reaksiyon gösterir. Bu kadar çok dökümanın incelenmesinin biraz zaman alacağını onlar da idrak etmeliler. UEFA "bana bir şeyler yaptığınızı ortaya koyun ama şunu yapın bunu yapın" demiyor. Kişiler hakkında karar verilirse onun otomatik sonucu kulüpler hakkındaki sonuçtur. Kişiler hakkında karar verip kulüpler hakkında kararı 6 ay sonra verirsen uygun olmaz.

FENERBAHÇE'NİN CAS'TAKİ DAVASI DÜŞER Mİ?
Fenerbahçe'nin CAS'taki davası neden düşsün? Davacı davasını geri çekerse dava düşer ama onun dışında birtakım süreçler var. Davayı düşürecek bir hukuki hata ya da hukuki boşluk var kanısında değilim. Tabii ki tahkim davaları kamu davaları değil ki otomatik olarak devam etsin. Şikayetçi olan davasından vazgeçerse dava düşer. Bunu Fenerbahçe'ye sormak lazım.

GALATASARAYLI OLMASI
"50 yıldır Galatasaraylıyım ama ben her şeyden önce hukukçuyum. 1993'ten beri Galatasaray Divan üyesiyim. Galatasaray Lisesi mezunuyum. Ben fanatik kişiler gibi değilim. Benim için önce hukukçuluk gelir. Fenerli dostlarım, Beşiktaşlı dostlarım bunu duyunca hayret ediyorlar. Ben her şeyden önce hukukçuyum.

AYDINLAR ERKİNER'E TEŞEKKÜR ETTİ
Aydınlar'ın kendisine teşekkür etmesini de yorumlayan Erkiner, "Aslında ben başka bir yönden memnunum. Bu işin ilk başında enstitü olarak bazı açıklamalarda bulunduk. O zaman nedense Federasyon reaksiyon göstermişti. Bizim iyi niyetimizin anlaşılması anlaşılmamıştı. Bu şartlarda bizim iyi niyetimizin, sadece hukuka hizmet eden anlayışımızın görülmesi nedeniyle mutluyum. Biz sadece hukuka ve gerçeğe hizmet etmek için buradayız."

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku