31 NUMARALI REKLAM ALANI
Mutlu Sow!

Fenerbahçe Kulübü, Fransa'nın Lille Kulübü oyuncusu Moussa Sow'un 2015-2016 sezon sonuna kadar sözleşme yapılmak üzere transferi konusunda, oyuncu ve kulübü ile anlaşmaya vardığını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirdi. Lille kulübüne ödenecek bonservis bedeli ise 10 milyon Euro... Golcü futbolcu ise 4.5 yıllık toplam 10 Milyon Euro alacak.

 Sow formayı giydi...

 İstanbul'a böyle geldi...

 Moussa Sow İstanbul'da...

 Fenerli Sow'un ilk golü...

FORMA NUMARASI 7
Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, sabah sağlık kontrolünden geçen Sow'un daha sonra kulüp merkezinde resmi sözleşmeye imza attığı belirtilerek, ''Sow'a Fenerbahçe forması altında başarılar diliyoruz'' denildi.

Afrika Uluslar Kupası maçları nedeniyle Senegal Milli Takımı'nın kampında bulunan ve Fenerbahçe ile sözleşme imzalamak için kulübün gönderdiği özel uçakla Ekvator Ginesi'nden İstanbul'a gelen Sow, bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini 4.5 yıllık sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Senegalli oyuncu 7 numaralı Fenerbahçe formasını giydi.

Sow imzadan sonra stadı, Fenerbahçe Müzesi'ni ve stattaki Fenerium Mağazası'nı gezdi. Öte yandan Sow, Fenerium'da dolaşırken geçtiğimiz günlerde vefat eden efsane futbolcu Lefter Küçükandonyadis'in torunu Özlem Katmer ile de tanıştı.

İŞTE BORSAYA YAPILAN AÇIKLAMA
Fenerbahçe, Fransa'nın Lille takımında forma giyen Senegalli futbolcu Moussa Sow ile 2015-2016 sezonunun sonuna kadar anlaşıldığını, Lille'ye 10 milyon Evro bonservis bedeli, oyuncuya ise 4.5 yıllık toplam 10 milyon 80 bin Euro ödeneceğini İMKB'ye bildirdi.

Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret AŞ'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, Sow'un 2015-2016 sezonu sonuna kadar sözleşme yapılmak üzere transferi konusunda oyuncu ve kulübü ile anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Açıklamada bonservis bedeli ve oyuncunun alacağı ile ilgili şu bilgiler verildi:
''Anlaşma çerçevesinde Lille Kulübü'ne 10.000.000 avro bonservis bedeli, oyuncuya ise 2011-2012 sezonunun kalanı için 1.280.000 avro, 2012-2013 sezonu için 3.400.000 avro, 2013-2014 sezonu için 2.600.000 avro, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarının her biri için ise 1.400.000 avro garanti ücret ödenecektir.''

Sow, Fenerbahçe'ye bonservisiyle birlikte 20 milyon 80 bin Euro'ya (46 milyon 987 bin 200 lira) mal oldu.

SOW: GOLLERİMİ ATMAYA DEVAM EDECEĞİM

Moussa Sow imzanın ardından NTV Spor'a konuştu:

"Çok mutluyum. Büyük bir kulübe gelmiş olmaktan dolayı çok sevinçliyim. Geldim ve imzamı attım. Tek hedefim burada başarılı olmak. Niang ile Dia, Türkiye için müthiş şeyler söyledi. Zaten Niang benim için çok önemli biri. Ağabeyim sayılır. Dia da zaten burada. Bana 'Mutlaka gel' diye telkinde bulundu. Her ikisine de teşekkür ederim. Futbol hayatımda çok önemli antrenörlerle çalıştım. Hepsi de 'Çok daha iyi yerlere geleceksin' demişlerdi. Gelişmeye açık olduğumu söylemişlerdi. Fransa'da, attığım gollerle tanınıyorum. Fenerbahçe formasıyla da gol atmaya devam edeceğim. Taraftar merak etmesin. Çok çalıştım; daha da çalışıp daha da iyi yerlere geleceğim. Baskıyı her futbolcu yaşar. Baskıdan çekinmiyorum. Transfer bedelinden bahsetmek gereksiz. Bana yatırım yapan Fenerbahçe'yi ve taraftarları mahcup etmek istemiyorum. Her şeyimle burada olacağım. Niang bana Türk futbolunun sert olduğundan bahsetti. 'Ama elinden geleni yılmadan yaparsan, formanın hakkını verirsen zorlanmazsın' dedi. Gittikten sonra, gelecek hafta çarşamba ya da perşembe günü döneceğim. Hocamız (Aykut Kocaman) ile konuştuk. Sakin ve ne istediğini bilen biri. Konuşması çok düzgün. Kararlılığını bana gösterdi. Takımla ilgili konuştuk. Play-off'tan bahsetti."

Sow, Fenerbahçe'deki oyunculardan, Dia'nın yanı sıra kaptan Alex ve Emre Belözoğlu'nu tanıdığını söyledi.

Stadı beğendi
Fenerbahçe Kulübü'ne 4,5 yıllık imza attıktan sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı gezen Sow'un, stadı beğendiği bildirildi.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Sow'un tesisler için ''Tek kelimeyle muhteşem'' dediği belirtilerek, Senegalli oyuncunun Lille'nin tesislerinin ardından Fenerbahçe'nin bambaşka bir dünya olduğunu dile getirdiği bildirildi.

Sow'un ''Niang ve Dia'nın Fenerbahçe hakkında anlattıklarının dışında gördüğüm kadarıyla Fenerbahçe tek kelimeyle muhteşem. Oynayacağım ilk maçımı sabırsızlıkla bekliyorum'' dediği kaydedildi.

Dia: ''Sow'un en iyisini yapacağımdan eminim''
Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Issiar Dia, Sow'un sarı-lacivertli takım için en iyisini yapacağını söyledi.

Senegal Milli Takım kampında yer alan Dia, FB TV'ye yaptığı açıklamada, kampta Sow ile uzun uzun transferini konuştuklarını belirterek, ''Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu, bize katacağı çok şey olduğunu söyledim. İstanbul'u, stadın atmosferini ve muhteşem Fenerbahçe taraftarını anlattım. Sow'un Fenerbahçe'de en iyisini yapacağından eminim. Avrupa'nın büyük takımlarından da teklifler vardı. O da büyük bir takım olan Fenerbahçe'yi seçti'' diye konuştu.

Niang ise Fenerbahçe'nin çok iyi bir seçim yaptığını ifade ederek, ''Sow, çok iyi hedefleri olan bir oyuncu. Fenerbahçe çok iyi bir seçim yaptı. Sow, Fenerbahçe ile ilgili sorular sordu. Çok net, doğruları, içimden geleni söyledim. Takımda muhteşem bir arkadaşlık ortamı olduğunu, çok saygı değer bir teknik adamla çalışacağını ve muhteşem bir taraftar olduğunu söyledim'' şeklinde konuştu.

Sezon başında Fenerbahçe'den ayrılan Niang, ''Fenerbahçe'yi çok özlüyorum. Tüm takım arkadaşlarımı, taraftarları, İstanbul'u da çok özledim. Dia davet ediyor. Afrika Kupası maçlarından sonra fırsat bulursam geleceğim'' dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku