31 NUMARALI REKLAM ALANI
Hu'gol' Almeida!

BEŞİKTAŞ - KARABÜKSPOR KARŞILAŞMASININ İSTATİSTİKLERİ VE TÜM AYRINTILARI HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş, Fiyapı İnönü Stadı'nda Karabükspor'u 1-0 mağlup etti. 27 Ekim'den beri ligde golü bulunmayan Hugo Almeida'nın 37. dakikada bulduğu golle 3 puana uzanan Beşiktaş, sezonun ilk yarısını 32 puanla 3. sırada tamamladı. Karabükspor ise ilk yarıyı 12 puanla 16. sırada tamamladı.

Beşiktaş ikinci yarının ilk maçında Fiyapı İnönü'de Eskişehirspor ile karşılaşacak. Karabükspor ise Sivasspor'a konuk olacak.

 Galeri için tıklayınız...

ALMEİDA 3 OLDU
Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Hugo Almeida, Karabükspor karşısında attığı tek golle ligdeki gol sayısını 3'e çıkardı. Ligin ilk yarısını 3 golle kapatan Almeida; Eskişehirspor ve Fenerbahçe maçlarında rakip fileleri havalandırmıştı.

2 MAÇ SONRA KAZANDI
Kardemir Karabükspor'u 1-0 yenen Beşiktaş, ligde 2 maç sonra kazandı. Son iki lig maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, devre arası tatili öncesi taraftarlarını 3 puanla sevindirdi. Beşiktaş ayrıca ligdeki yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı.

3 PUAN FAZLA TOPLADI
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de devre arası tatiline geçen sezonun aynı oranına göre 3 puan fazlasıyla girdi. Ligde geçen sezon 17 maçlık ilk bölümü 28 puanla 5. sırada tamamlayan siyah-beyazlı ekip, bu sezon ise ilk yarıda 32 puanla 3. sırada yer aldı. Beşiktaş, geçen sezonun ilk yarısında, 42 puanlı lider Trabzonspor'un tam 14 puan gerisinde kalmıştı.

DEPLASMAN KABUSU
İstanbul deplasmanından da puansız ayrılan Kardemir Karabükspor, ligin ilk yarısını rakip sahada maç kazanamadan tamamladı. Ligde 5 maçtır galip gelemeyen Kardemir Karabükspor, bu sezon deplasman başarısı en az olan takım. Rakip sahada oynadığı 9 maçtan 8'ini kaybeden Kardemir Karabükspor, sadece 1 beraberlikle, 1 puan toplayabildi.

52 GÜN SONRA!
Beşiktaş, Fiyapı İnönü Stadı'nda 52 gün sonra lig maçı kazandı. Dolmabahçe'de 30 Ekim'de Sivasspor'u 3-1 yenen siyah-beyazlılar, daha sonra Galatasaray ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile berabere kalmış, bu süre içinde ev sahibi takım sıfatıyla sadece Orduspor'u, cezası nedeniyle Antalya'da oynadığı maçta mağlup edebilmişti.

6 MAÇ SONRA GOL YEMEDİ
Kardemir Karabükspor'u 1-0 yenen Beşiktaş, 6 resmi maç sonra kalesini gole kapadı. Siyah-beyazlılar son olarak 1-0'lık Trabzonspor galibiyetinde kalesinde gol görmemişti.

İKİ OYUNCU CEZALI
Kardemir Karabükspor'da bu sezonki 4. sarı kartlarını gören Danilo Nikoliç ve Luton Shelton, cezalı duruma düştü. Her iki oyuncu da ikinci yarının ilk haftasındaki Sivasspor maçında oynayamayacak.

SİVOK SINIRDA
Beşiktaş'ta sarı kart gören Tomas Sivok, ceza sınırına geldi. Bu sezonki sarı kart sayısını 3'e çıkaran Çek futbolcu, bundan sonra göreceği ilk sarı kartta cezalı duruma düşecek.

5 DEĞİŞİKLİK
Carvalhal, Kardemir Karabükspor maçında geçen haftadan 5 farklı isme forma verdi. Kalede sakat Rüştü'nün yerine Cenk'i oynatan Portekizli teknik adam, geçen hafta ilk 11'de oynayan Necip Uysal, Mustafa Pektemek ve Sidnei'yi yedek soyundururken, Filip Holosko'ya ise maç kadrosunda yer vermedi. Sidnei'nin yerine savunmada Sivok yer alırken, Ekrem, Almeida ve Edu da şans bulan diğer isimler oldular.

EDU GÖZE GİRDİ
Sezon başında geldiği ilk günlerde ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı yaratan, ancak son maçlarda kendini göstermeye başlayan Edu, hocasının gözüne girmeyi başardı. UEFA Avrupa Ligi'nde Stoke City ile Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada sonradan oyuna giren Brezilyalı oyuncu, bu maçta attığı golle kendini göstermişti. Ligin 16. haftasındaki Samsunspor maçında da sonradan oyuna giren Edu, kazandırdığı penaltı atışını da gole çevirerek takımının 1-1 berabere İstanbul'a dönmesini sağlamıştı. Bu iki karşılaşmada attığı gollerin yanı sıra güçlendiğini de gösteren Edu, Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de sahaya çıkma şansı yakaladı. Ligde en son 6. haftada Fiyapı İnönü Stadı'ndaki Kayserispor maçında ilk 11'de forma şansı yakalayan Edu, 10 maç sonra ilk 11'de oynama fırsatı buldu.

UMUT KADRODA
Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı nedeniyle dünkü antrenmanda yer almayan tecrübeli kaleci Rüştü Reçber, kadroda yer almazken bu oyuncunun yerine maç kadrosuna Umut Kaya alındı. Samsunspor mücadelesinde yedek soyunan Cenk Gönen ise 1 maç aradan sonra ilk 11'de oynadı.

EKREM 4 MAÇ SONRA
Kardemir Karabükspor mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkan Ekrem Dağ, 4 lig mücadelesi sonrası bu şansı yakaladı. Ligde Trabzonspor ile oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı maçta en son ilk 11'de forma giyen Ekrem, Orduspor, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor karşılaşmalarında forma şansı bulamamıştı. Ekrem, orta sahanın sağında görev aldı ve Karabükspor kalesinde birçok tehlikeli atak yarattı

KAPTAN SİVOK!
Samsunspor karşısında Egemen Korkmaz'ın yanında Sidnei oynatan Portekizli çalıştırıcı, Kardemir Karabükspor maçında klasik düzenine geçti. Carvalhal, ligin 16. haftasındaki Samsunspor maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Sidnei'yi yedek soyundururken, bu oyuncunun yerine Tomas Sivok'u sahaya sürdü. Çek oyuncu, Kardemir Karabükspor karşısında kaptan olarak sahaya çıktı.

CARLOS'A DESTEK
Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar kapalı tribüne ''Nos te amamos Carvalhal-Seni seviyoruz Carvalhal'' pankartı açtı. Öte yandan, mücadeleyi 200 kadar Kardemir Karabükspor taraftarı da izledi. Konuk takım taraftarları, Beşiktaş'ın futbol genel direktörü Tayfur Havutçu lehine tezahürat yaparken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik kötü tezahüratta bulundular.

CENTİLMENLİK GÖSTERİSİ
Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi iki takım oyuncularını birlikte tribünlere çağırdı. Oyuncular da birlikte taraftarları selamladı. Konuk takım taraftarları da Beşiktaş lehine bağırdı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Beşiktaşlı taraftarlar yılın son maçına ilgi göstermedi ve tribünler büyük ölçüde boş kaldı. Son iki lig maçında 4 puan yitiren siyah-beyazlı takımın Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçı 10 bine yakın taraftar takip etti.

BEŞİKTAŞ-KARABÜKSPOR
STAT: Fiyapı İnönü

HAKEMLER: Barış Şimşek, Cem Satman, Mehmet Metin

BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Ekrem Dağ  (Dk. 58 Necip Uysal ), Ernst, Fernandes, Veli Kavlak  (Dk. 90 2 Tanju Kayhan ?), Edu, Almeida  (Dk. 71 Mustafa Pektemek )

KARABÜKSPOR: Orkun Usak, Hamza Çakır, Muhammet Özdin, Nikolic, Seric, Erdem Özgenç, Ragued, Bilal Kısa  (Dk. 54 Birol Hikmet ), Seric, Shelton  (Dk. 85 Ali Kuçik ), İlhan Parlak  (Dk. 54 Mehmet Batdal )

GOL: Dk. 37 Almeida (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Dk. 14 Sivok, Dk. 47 Almeida (Beşiktaş) Dk. 47 Muhammet Özdin, Dk. 72 Nikolic, Dk. 74 Birol Hikmet, Dk. 83 Shelton (Kardemir Karabükspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
2. dakikada soldan Sivok'un ortaladığı topa ceza sahası içinde Ekrem Dağ'ın sert şutunda, kaleci Orkun Usak köşeye giden meşin yuvarlağı uzanarak kornere çeldi.

6. dakikada yine sol kanattan bu kez Edu'nun ortaladığı topla kale önünde buluşan Ekrem Dağ, ilk hamlesinde vuramadığı meşin yuvarlağı ikinci hamlesinde oldukça müsait bir durumda üsten auta gönderdi.

9. dakikada Edu'nun ara pasıyla Kardemir Karabükspor defansının arkasına sarkan Almeida'nın sol çaprazda yerden vuruşunda, kaleci Orkun Usak iki hamlede topu kontrol etti.

20. dakikada soldan Fernandes'in kullanığı kornerde, Shelton'un kafayla uzaklaştıramaya çalıştığı top ceza sahası önünde Ekrem Dağ'ın önüne düştü. Bu oyuncunun gelişine sert şutunda kaleci Orkun Usak meşin yuvarlağı tokatlayarak kornere gönderdi.

27. dakikada sağdan Hilbert'in ortasında ceza sahası önünde topu önüne indiren Edu oldukça sert bir vuruş yaparken, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

28. dakikada Fernandes'in pasıyla defansın arkasına sarkan Ekrem kaleciyle karşı karşıya kalırken, kalesini terk ederek açıyı kapatan Orkun Usak, bu oyuncunun vuruşunda topu iki hamlede kontrol etti.

31. dakikada sağdan Hilbert'in yaptığı uzun ortada, arka direkte iyi yükselen Almeida'nın kafa vuruşu sonrası top yandan auta gitti.

35. dakikada Hilbert'in sağdan yaptığı ve yerden giden ortasında, ceza sahası dışından Veli Kavaklak'ın şutu sonrası Orkun Uşak yatarak topu kontrol etti.

37. dakikada Beşiktaş, Almeida'nın golüyle 1-0 öne geçti. Fernandes'in ara pasıyla soldan hareketlenen İsmail Köybaşı'nın ortası sonrası kale önünde iyi yükselen Almeida, yakın mesafeden kafayla topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
75. daikada sağdan ceza sahasına giren Hilbert'in pasında topu önüne alan Veli Kavlak'ın dönerek vuruşunda, top savunmaya çarparak oyunda kaldı.

77. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Mehmet Batdal'ın vuruşundan önce Hilbert ve Egemen Korkmaz müdahale ederken, tehlike önlenmesine karşın iki siyah-beyazlı oyuncu birbirleriyle çarpışmaları nedeniyle kısa süreli sakatlık yaşadılar.

81. dakikada soldan ceza sahasına giren İsmail Köybaşı'nın sert vuruşunda, savunmaya çarpan top kaleci Orkun Usak'da kaldı.

87. dakikada sağdan çizgiye kadar inen Hilbert'in ortasında, kale önünde bomboş durumda Veli Kavlak kafasıyla istediği gibi bir vuruş yapamayarak topu yandan az farkla auta attı.

90. dakikada Necip Uysal'ın ceza sahası dışında yaklaşık 25 metreden yaptığı vuruşta, top üst direkten döndü.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku