31 NUMARALI REKLAM ALANI
Güç gösterisi!

GALATASARAY-ANKARAGÜCÜ KARŞILAŞMASININ TÜM AYRINTILARI VE DETAYLI İSTATİSTİKLERİ HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında TT Arena'da Sarı-kırmızılılar, 4. dakikada Gökhan Zan ve 9. dakikada Emre Çolak'ın attığı gollerle devreyi 2-0 önde tamamladı. Galatasaray'da Riera 54. dakikada attığı golle farkı 3'e çıkarırken, yeni transfer Yiğit Gökoğlan ise 76. dakikadaki golüyle maçın skorunu belirledi ve mücadele 4-0 ev sahibi G.Saray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sezon 11. iç saha maçında 9. galibiyetini alan sarı kırmızılılar böylece puanını 50'ye çıkartırken; Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı da 5'e çıktı. Aynı şekilde Beşiktaş ile aradaki puan farkı da 5'e çıkardı.

Öte yandan Galatasaray tribünleri maçın 58. dakikasında beyaz mendil sallayarak, yarınki genel kurul öncesi 58. maddenin bir defalığına uygulanmaması tartısmalarını protesto etti.

Gökhan Zan yine kafayla attı
Ankaragücü karşısında Galatasaray'ın ilk golünü atan Gökhan Zan, bu sezondaki ikinci golünü kaydetti. Kadroda kendine yer bulmakta zorlanan isimler arasında yer alan Gökhan Zan, ilk golünü sezonun ilk yarısında yine Türk Telekom Arena'da yapılan Eskişehirspor maçında kaydetmişti.

Eskişehirspor maçında da golünü bugün olduğu gibi kafayla atan Gökhan Zan, her iki golünü de Pegasus Tribünü'nün bulunduğu kaleye gönderdi.

Emre Çolak tribünleri ayağa kaldırdı
Ankaragücü karşısında takımının ikinci golünü atan Emre Çolak, rakip fileleri yine oldukça şık bir vuruşla havalandırdı.

Bu sezon 3 gole ulaşan Emre Çolak, ikinci yarının ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ağlarına gönderdiği 2 şık golün ardından, Ankaragücü karşısında attığı golle de tribünleri coşturmayı başardı.

Riera siftah yaptı
Galatasaray'ın sezon başında büyük beklentilerle aldığı Albert Riera, ilk golünü Ankaragücü karşısında buldu.
Sarı-kırmızılı formayla ligde 17, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 maça çıkan İspanyol futbolcu, ilk golünü kaydedebilmek için oldukça uzun bir süre beklemiş oldu.

Yiğit çabuk alıştı
Sarı-kırmızılı ekibin devre arasında Manisaspor'dan kadrosuna kattığı Yiğit Gökoğlan, takıma çabuk alıştı.

Eskişehirspor maçında ilk kez giydiği Galatasaray formasıyla 26 dakika sahada kalan Yiğit, ikinci yarısında oyuna dahil olduğu Ankaragücü karşısında da hem iyi bir oyun ortaya koydu hem de gol atarak doğru bir tercih olduğunu gösterdi.

Arena'da bileği bükülmüyor
Geride kalan haftada Eskişehirspor'la berabere kalarak 9 maçlık galibiyet serisini sonlandıran Galatasaray, Ankaragücü'nü yenerek yeniden 3 puan kazanırken, evindeki galibiyet serisini de sürdürmüş oldu.

Türk Telekom Arena'da son yenilgisini 4-2'lik skorla Gaziantepspor'a karşı alan ve ardından da Mersin İdmanyurdu ile 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, daha sonra evinde oynadığı Sivasspor (2-1), Fenerbahçe (3-1), Manisaspor (1-0), İstanbul Büyükşehir Belediyespor (4-1), Kardemir Karabükspor (5-1) ve Ankaragücü (4-0) maçlarından galip ayrılarak üst üste 6. maçını kazanmış oldu.

Ayrıca, Gaziantepspor yenilgisinin ardından yaptığı 14 lig maçında da yenilgi yüzü görmeyen ''Cim bom'', bu karşılaşmalarda 11 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Somalili öğrenciler Türk Telekom Arena'da
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Kemerburgaz Üniversitesi'nde okuyan 14 Somalili öğrenci Türk Telekom Arena'yı ziyaret etti. Ankaragücü maçından önce Türk Telekom Arena'yı gezen öğrenciler daha sonra yöneticiler Sedat Doğan ve Emir Sarıgül ile beraber yemek yedi. Öğrenciler yemeğin ardından kendilerine ayrılan bölümde Ankaragücü maçını izledi.

Öte yandan, maç öncesi olduğu gibi maçın bitiminin ardından da Galatasaray taraftarları Ankaragücü takımını tribünlere çağırarak alkışladılar. Taraftarlar, ''Helal olsun size'' tezahüratı yaptı.


Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta maçında Ankaragücü'nü ağırlarken, sarı-kırmızılı takımın kadrosunda değişikliğe gidilmesi dikkati çekti. Yaşanılan mali sorunlar nedeniyle son dönemde oldukça sıkıntılı günler geçiren ve birçok oyuncusunu kaybetmesi nedeniyle genç oyuncuların forma giydiği Ankaragücü karşısında Fatih Terim, 5 as oyuncusunu yedek soyundurdu. Sarı-kırmızılı ekibin son oynadığı Eskişehirspor karşılaşmasında ilk 11'de olan isimlerden Selçuk İnan, Felipe Melo, Tomas Ujfalusi, Hakan Balta ve Kazım Kazım, Ankaragücü maçının yedekleri arasında yer aldı.

Teknik direktör Terim, bu oyuncuların yerine Çağlar Birinci, Gökhan Zan, Ceyhun Gülselam, Albert Riera ve Sercan Yıldırım'ı ilk 11'de görevlendirdi.

Selçuk ilk kez yedek
Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Selçuk İnan, bu sezon ilk kez bir maça yedekler arasında başladı.

''Cim-bom''un bu sezon ligde oynadığı 21 karşılaşmada da 90 dakika sahada kalarak takımın en fazla forma giyen oyuncusu olan Selçuk, Ankaragücü maçının yedekleri arasında yer alarak ilk kez bir maça ilk 11'de başlayamamış oldu.

Ceyhun, ilk 11'le tanıştı
Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında Trabzonspor'dan kadrosuna kattığı Ceyhun Gülselam, ligde bir maça ilk 11'de başlayabilmek için 21 hafta bekledi.

Teknik direktör Fatih Terim'den forma şansı bulmakta zorlanan ve ligde forma giydiği ve sonradan oyuna girdiği 6 maçta ancak 27 dakika süre alabilen Ceyhun, Ankaragücü karşısında ilk 11'de şans buldu.

Ceyhun, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Adana Demirspor maçına ilk 11'de başlamış ve 90 dakika sahada kalmıştı.

Ankaragücü'ne destek
Galatasaray taraftarları, mali sorunlar nedeniyle oldukça kötü bir dönem geçiren Ankaragücü takımına karşılaşma öncesi destek verdi.

Üzerinde, ''Dayan Ankaragücü'' yazılı bir pankart açan taraftarlar, karşılaşma öncesi Ankaragücü takımını tribünlere çağırarak alkışlarla karşıladı.

Mücadeleyi, yaklaşık 150 Ankaragücü taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden takip etti.

Öte yandan, Galatasaray'ın bu sezon Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda organize edilen, ''Efsaneler anılıyor'' organizasyonunun Ankaragücü karşılaşmasındaki konuğu eski sarı-kırmızlı futbolculardan Turgan Ece oldu. Karşılaşma öncesi plaket verilen Ece, tribünleri selamladı.

GALATASARAY:4-ANKARAGÜCÜ:0

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Barış Şimşek
 
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Gökhan, Çağlar, Engin (Dk. 62 Melo), Ceyhun, Emre (Dk. 46 Yiğit), Rierra (Dk. 70 Ujfalusi), Elmander, Sercan
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

ANKARAGÜCÜ: Bora, Mehmet Çoğum, Aydın, İshak, Ümit, Serol, Bilal, Serkan, Gökhan (Dk. 75 Orhan), Veli (Dk. 58 Muhammed), Ergin Keleş (Dk. 87 Aybars)
TEKNİK DİREKTÖR: Hakan Kutlu

GOLLER: Dk. 4 Gökhan Zan, Dk. 9 Emre, Dk. 54 Riera, Dk. 76 Yiğit

 Galeri için tıklayınız...

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
4. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Riera'nın sol kanattan yerden yaptığı ortada, savunmadan sekerek havalanan topu kale önünde Gökhan Zan kafa vuruşu ile ağlara gönderdi: 1-0.
9. dakikada Galatasaray farkı 2'e çıkardı. Orta sahadan atılan pasta sol tarafta topla buluşan Riera, meşin yuvarlağı ceza sahasına yerden kesti. Emre Çolak, ceza sahasında gelişine yaptığı sert vuruşta topu filelerle buluşturarak, takımını 2-0 öne geçirdi.
22. dakikada Veli Torun'un sol çaprazdan attığı şutta, savunmaya da çarpan top kaleci Muslera'da kaldı.
35. dakikada Riera'nın soldan ortasında ceza sahasında Emre Çolak'ın yatarak yaptığı şık vuruşta, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
39. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Elmander'in sert vuruşunda, top kaleci Bora'dan döndü.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
54. dakikada Galatasaray skoru 3-0 yaptı. Ankaragücü'nün savunmadan çıkmakta zorlandığı pozisyonda Sercan'nın içeri kestiği topa Elmander ceza sahasında vuramadı. Ancak savunmanın uzaklaştıramadığı topu arka direkte kontrol eden Riera, düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 3-0.
60. dakikada Muhammed'in ceza sahası dışından sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
63. dakikada Galatasaray'ın ceza sahasında çıkartmaya çalıştığı topa, Muhammed'in yaptığı sert vuruş kaleci Muslera'da kaldı.
69. dakikada Çağlar Birinci'nin soldan ortasında, ceza sahasında Melo'nun uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda kaleci Bora son anda meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.
76. dakikada Galatasaray farkı 4'e çıkardı. Sabri'nin pasıyla savunmanın arkasına sarkan Yiğit Gökoğlan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelerle buluşturdu: 4-0.
89. dakikada Yiğit Gökoğlan'ın sağdan yaptığı ortada ceza sahasında ön direkte Ümit'in ters vuruşunda, kaleci Bora son anda topu kontrol etti.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku