31 NUMARALI REKLAM ALANI
Ben de varım!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonu belirleyecek play-off final serisinin 3. maçında Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe'yi 92-86 yendi; şampiyonluk yarışında 'Ben de varım' dedi.

 MAÇTAN MÜTHİŞ KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

Mücadelenin en skorer oyuncusu attığı 34 sayı ile Galatasaray Medical Park'ın yıldız oyuncusu Diana Taurasi oldu. Onu 24 sayı ile Fenerbahçeli Angel takip etti. Fenerbahçeli Pondexter 16, Matovic 15, Nevriye de maçı 11 sayı ile tamamlarken, Galatasaray adına Tina 14, Bahar ise 12 sayı kaydetti.

Serinin 4. karşılaşması 19 Nisan Perşembe günü saat 20:00'da yine Abdi ipekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta 5. dakika 13-11 Fenerbahçe lehine geçildi. Bahar Çağlar ve Taurasi ile basketler bulan Galatasaray Medical Park, periyotun son dakikasına 21-18 önde girdi. Fenerbahçe, son dakikada McCoughtry'ın serbest atışlarından bulduğu sayılarla skorda dengeyi sağlayıp, Birsel Vardarlı'nın son saniyede attığı basketle periyotu 23-21 önde kapadı.

İkinci periyoda McCourhty'in sayılarıyla başlayan Fenerbahçe karşısında, Bahar Çağlar ve Taurasi ile hücumda etkili bir görüntü ortaya koyan Galatasaray Medical Park, yakaladığı 10-0'lık seriyle öne geçip, 16. dakikada skoru 36-30'a getirdi. Karşılaşmada çok iyi bir performans sergileyen Bahar Çağlar, devrenin bitimine 2 dakika kala sakatlanarak oyun dışında kalırken, Fenerbahçe pota altında bulduğu basketlerle farkı kapattı ve ilk yarı 41-41 berabere tamamlandı.

Maçın ikinci yarısının ilk bölümleri karşılıklı basketlere sahne olurken, daha sonra fazla top kayıpları yapan Fenerbahçe karşısında, Galatasaray Medical Park yıldız oyuncusu Taurasi ile oyuna ağırlığını koydu. 24. dakikasının 49-49 eşitlikle geçildiği karşılaşmada sarı-kırmızılılar, Taurasi'nin basketleriyle 28. dakikada 9 sayılık (65-56) fark yakaladı ve son çeyreğe 66-60 önde girdi.

Son periyoda Fenerbahçe, Ponteter'in üç sayılık basketiyle başlarken, rakibine Taurasi ve Işıl Alben'in basketleriyle karşılık veren ev sahibi ekip, 32. dakikada skoru 71-63'e getirdi. Sarı-lacivertli takım, Birsel Vardarlı ve McCoughtry'ın basketleriyle oyunda kalmaya çalışırken, Taurasi'nin müthiş performansıyla skor bulmaya devam eden Galatasaray Medical Park, 37. dakikada 84-76 üstünlüğünü sürdürdü. Karşılaşmanın son dakikasına 84-80 önde giren sarı-kırmızılı takım, bitime 47 saniye kala Taurasi'nin 3 sayılık basketiyle farkı 7 sayıya (87-80) çıkardı. Kalan sürede de rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Galatasaray Medical Park, maçtan 92-86 galip ayrıldı.

Sarı-kırmızılıların 7'si hücumda 32 ribaunduna Fenerbahçe, 17'si hücumda 42 ribaundla karşılık verdi. En çok ribaund alan oyuncu 9 ribaundla Fenerbahçeli Angel Mc Coughtry oldu.

Galatasaray Medical Park: 92 - Fenerbahçe: 86

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Ahmet Ersan Ergüler, Kaan Büyükçil, Yener Yılmaz

Galatasaray Medical Park: Işıl Alben 10, Şaziye İvegin 3, Taurasi 34, Charles 14, Fowles 8, Bahar Çağlar 12, Prince 11, Melisa Can

Fenerbahçe: Pondeter 16, Birsel Vardarlı 10, McCoughtry 24, Nevriye Yılmaz 11, Matovic 15, Esmeral Tunçluer, Kübra Siyahdemir, Tamane 10, Olcay Çakir

1. Periyot: 21-23

Devre: 41-41

3. Periyot: 66-60

5 Faul Alanlar: 38.13 Fowles (Galatasaray Medical Park), 39.33 Pondeter (Fenerbahçe)

Taraftar ilgi göstermedi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe arasındaki play-off final serisinin 3. maçına sarı-kırmızılı taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yapılan ilk iki maçın ardından Galatasaray Medical Park'ın 2-0 geride olduğu seride, sarı-kırmızılı takımın ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan ilk maçta tribünler dolmadı.

İki takım arasındaki anlaşma gereği Fenerbahçeli taraftarların yer almadığı karşılaşmada, takımlarını desteklemeye gelen Galatasaraylı taraftarlar ise coşkulu bir şekilde tezahürat yaptı.

Ali Koç'a tepki
Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşmayı izleyen Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'a tepki gösterdiler.

Koç, maçın başlamasına kısa bir süre kala protokol tribününe gelirken, taraftarlar ''Ali Koç dışarı'' diye bağırdılar.

Karşılaşmayı Ali Koç'un yanı sıra Fenerbahçeli yöneticilerden Cihan Kamer, Semih Özsoy, Turhan Şahin ve Yasemin Merçil takip ederken, Galatasaraylı yönetici Ali Gürsoy da protokol tribününde yerini aldı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku