Yazarlar:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Türker: Muhalefetimiz sadece AKP değil

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, medyanın DSP partisinin önünü kesmek için ulusal ve yerel medyada vatandaşı yanşıl bilgilendirdiğini ifade etti. Türker, "Çünkü bu seçim egemenlerle halkın seçimi arasında geçecek. Bizim rakibimiz, muhalefet ettiğimiz parti yalnız AKP iktidarı değil CHP'ye de muhalefet ediyoruz." dedi.

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, Tekirdağ'da kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, partinin milletvekili adayları da hazır bulundu.Türker, yaptığı açıklamada, bazı yerel ve ulusal medya gruplarının, DSP'nin önünü kesmek için seçimlere katılmayacağı yönünde haberler yaptıklarını, oysa ki tam tersine DSP'nin, seçime girmeye hak kazanan on partiden biri olduğuna dikkat çekti.

Masum Türker, "DSP olarak, seçime girmeye hak kazanan 10 partiden birisiyiz. Bu 10 partiden, maalesef medya, DSP partisinin önünü kesmek için ulusal ve yerel medyada vatandaşı yanlış bilgilendiriyor, çünkü bu seçim egemenlerle halkın seçimi arasında geçecek. Egemenler parlamento da egemenler siyaset yapan AKP, CHP ve MHP'dir. Bu egemenlerin üçü bir araya geldi. Mesela eskiden partiler istediği yere bayrak asabiliyordu, istediği yere afiş koyabiliyordu, şimdi önce Kabahatler Kanunu çıktı, sonra seçim kanunları çıktı." diye konuştu.

Türker, iki destekleri olduğunu, bunun seçim programında yer aldığını kaydetti. Türker, şöyle dedi: "Biz halka güvenerek, bizi esas destekleyenlere güvenerek seçime katıldık ve bu seçim bir sınıfsal mücadele seçimidir. Mesela CHP'nin seçim bildirgesini açın okuyun; diyor ki ABD ile ilişkileri düzelteceğiz, bizim böyle bir söylemimiz yok, seçim bildirgesinde diyorlar ki dersim dosyasını açacağız ve yüzleşeceğiz. CHP'nin Tunceli'deki 2. sıra milletvekili adayı diyor ki dersim katliamın hesabı sorulacaktır, kimi kast ediyorlar AKP de aynı şeyi savunuyor, o dönemin cumhurbaşkanı kim?"

"ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ SORGULUYORLAR"CHP genel başkanı da aynı şeyi savunuyor. O dönemin cumhurbaşkanı ve genel başkanını İsmet İnönü zannediyor. Hayır, o dönemin cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Yargılamak istedikleri Mustafa Kemal Atatürk'tür, dış güçlerin Atatürk'ün özgürlük ödülünü, insanlık ödülünü almayı reddettiği o günden beri Mustafa Kemal Atatürk'ü bir yargılama projesi vardır. Bu nedenle biz Türkiye'de şu anda Atatürk milliyetçiliğinin sorgulanmaya başlandığı, Cumhuriyet değerlerinin sorgulanmaya başlandığı bu süreçte seçime gidiyoruz. Bizim rakibimiz, muhalefet ettiğimiz parti yalnız AKP iktidarı değil CHP'yle de muhalefet ediyoruz dedi.

 

Kaynak : haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

KADINLAR İKİNCİ SINIF VARLIKLAR DEĞİLDİR
KADINLAR İKİNCİ SINIF VARLIKLAR DEĞİLDİR

Haberi Oku