Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Rektör Savaş: Uluyazı’da Her Gün Her Şey İyi Yönde Değişiyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇKÜ), Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, üniversitenin Uluyazı Kampüsü'nde her gün her şeyin iyi yönde değiştiğini söyledi.

Karatekin Üniversitesi, proje çalışmaları ve Uluyazı’daki son gelişmeler hakkında basın turu düzenleyerek gazetecileri bilgilendirdi. Bilgilendirme turuna rektör yardımcıları, dekanlar ve akademisyenler de katıldı. Uluyazı Kampüsü’nün gezilmesiyle başlayan tur, Çankırı Büyük Otel’deki proje bilgilendirmeleri ile sona erdi.

İlk olarak üniversitenin Uluyazı'da tamamlanan merkezi derslik binası, fen fakültesi binası, rektörlük binası ile kafeteryaları gezildi. Daha sonra devam eden edebiyat fakültesi, yemekhane, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, spor kompleksi, kampüs altyapısı, araştırma laboratuvarı, yurt binalarında incelemeler yapıldı.

Uluyazı kampüs alanında kısa zamanda çok işler yapıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, “2012 Aralık ayında 15 Nisan’da başlayan 3 bloklu yurt binamız sene itibari ile bitmiş olacak. Türkiye’deki önemli projelerden olan spor kompleksimiz 2013 yazına hazır olacak. Fen fakültesi kafeteryamız 54 masa kapasitesiyle yaklaşık 220 kişiye hizmet sunacak konumda tamamlanma aşamasında.” dedi.

Prof. Dr. Savaş, yapımı devam eden kampüsün de büyük ölçüde hazır olduğunu ifade etti. Her şeyi baştan planladıkları için büyük bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını belirten Savaş, kendilerinin dışında kalan su ve yol problemi olduğunu söyledi.

Savaş, “Su ve yol konusunda bakanlık desteğini aldık. Bu konuların tamamlanmasıyla eğitim-öğretim Uluyazı’da olacak. Uluyazı’da her gün her şey iyi yönde değişiyor. Üniversitemiz iyi bir mesafe kat etti. Ekin ekili bir tarlayı küçük bir şehre dönüştürdük. Tüm çalışma ekibimize ve bize destek olan Bakanlıklarımıza, Çankırı’nın gizli kahramanlarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Basın turu, kampüs gezisinin ardından Büyük Otel’deki proje bilgilendirmeleri ile devam etti. Üniversitelerin projeleri ile ön plana çıkan eğitim kurumları olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, ÇKÜ’nün yaptığı projeleri ile birçok üniversitenin gıpta ettiği konuma geldiğini söyledi.

Dört yıllık görev süresinin 9 Eylül 2012’de dolacağını belirten Kurucu Rektör Prof. Dr. Savaş, “2012 Ağustos ayında rektörlük seçimi var. Bu konuda devam kararı aldık. Yarım kalan işleri tamamlamak istiyoruz.” dedi.

Toplantıda söz alan Prof. Dr. Rıza Gürbüz ise TİKA ve TCDD arasındaki işbirliği sürecini anlattı. Araştırma Görevlisi Ömer Ak da tamamladıkları 'Kırmızı Tebeşir' projesini tanıttı. Doç. Dr. Turgay Ünver’in Gıda Analiz Merkezi, kanser Araştırma Laboratuarı, Haşhaş ve Zeytin Genom projeleri hakkında bilgi vermesi ile toplantı sona erdi.

Toplantıya katılan ulusal ve yerel medya temsilcilerine 'tuz lambası' hediye edildi.

CİHAN

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku