Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Mardin'de 5 bin kişi AK Parti'ye katıldı

12 Haziran seçimleri öncesi Mardin'de çalışmalarına devam eden AK Partili aday eski vali Muammer Güler, gittiği Yeşilli ilçesinde bakan gibi karşılandı. Mardin'in Yeşilli ilçesi Anavatan Partili eski belediye başkanı Hayrettin Demir ile birlikte 5 bin kişi, törenle AK Parti'ye katıldı.

AK Parti'ye katılanlarla tek tek tokalaşan Muammer Güler'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Uzunsüre vatandaşlarla tokalaşan Güler, Mardin'de bağımsız adayın oyları para ile sattıkları iddiasını sert bir şekilde eleştirdi. Siyasetin temiz ilkelerle yapılması gerektiğini anlatan Güler, "Siyaseti maalesef kirletiyorlar. Her şeyin simsarlığını gördük. Ama burada siyasetin de simsarlığını ilk defa gördüm. Kelle başı hesaplar yapılıyor, insanlığın iradesi ifşa ediliyor, oy insanın şerefidir, oy insanın namusudur. Oy insanın vicdanıdır. Elinizi vicdanınıza koyun Allah rızası için kim iyi çalışıyorsa ona oy verin. Bugün bir hayırlı karar verdiniz. Ülkenin geleceğine katkı sağladınız. Onun için Allah sizden razı olsun."dedi.

Partilerinin her türlü siyasi rekabete açık olduklarını anlatan Güler, "Biz merkez bir partiyiz. Sosyal adalet bir partiyiz. Onun için bizim partide her türlü rekabete açıktır. Herkesin oyu herkesin gücü de mutlaka başkasının oyu ile başkasının gücü ile karıştırılmayacaktır. Bizim nezdimizde herkes kendi oyuna itibar görecektir. Şimdi siyasi partilerde her konuda rekabet olur. Anavatan Partisi Menderes'ten başlayıp Özal ile devam eden bir misyonun, bir davanın devamıdır. Dava büyük davadır. Kanımızla canımızla yoğunumuzla bu davaya başımızı koyduk. Yıllarca devlet kademesinde birçok görevde bulundum. Ama şimdi bana vereceğiniz görev şimdiye kadar yaptığımız görevlerden daha önemli daha şerefli bir görev olacaktır."diye konuştu.

AK Parti'ye ilhak eden Yeşilli İlçesi eski belediye başkanı Hayrettin Demir ise "Anavatan camiası olarak Menderes , Özal ve Erdoğan'ı yan yana gördüğümüz zaman bizim için başka partiden gelme değil biz bu partinin asil unsuru ve değerli evladıyız. AKk Parti'nin hizmetlerine ve görüşüne inandığımız için partiye katılmayı uygun gördük. Hak ve özgürlüklerin tek savunucusu olduğu için bu kararı verdik. Yeşilli ilçesinde Demir ailesi olarak yaklaşık 5 bin kişi AK Parti dedi. Seçimlerde AK Partiyi destekleyeceğiz. Bu kararı aklımızla ve kalbimizle verdik. Aklımızın A'sını ve Kalbimizin K'sını bir araya getirdiğimizde bize AK işaretini verince biz de AK Parti dedik." açıklamasında bulundu.

Törende ayrıca AK Parti Milletvekili adayı Gönül Bekin Şahkulubey ve İl Başkanı Lokman Sinanoğlu da birer konuşma yaptılar. Törenden sonra Hayrettin Demir tarafından davetlilere kendi konağında akşam yemeği verildi.

Kaynak : haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku