Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin Temel Sorunu Terör İçin Bir Araya Gelmeliyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin en temel sorunu terör için bir araya gelmek gerektiğini belirterek, "Kimseye bir görüş dayattığımız yok. Kimseye illa şunu yap dediğimiz yok. Bir araya geleceğiz, biz bu işi nasıl çözebiliriz diye görüşlerimizi beyan edeceğiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ünye’deki parti binası açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, “Az önce gelirken yolumu kestiler. Cumhuriyet Halk Partisi, Refah Partisi, HAS Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin, yani bütün partilerin ortak bir araya gelip uzlaştıklarını ve belli görüş üzerinde anlaştıklarını gördüm. Kendilerine şunu söyledim; bizim parlamentoda yapmak istediğimizi siz yapmışsınız. 'Evet' dediler, biz parlamentodan bir adım öndeyiz. Ünyelileri kutluyorum. Her partiden insan belli sorunları çözmek için bir araya gelebiliyor.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile terör konusundaki görüşmesini ise şöyle değerlendirdi: “TBMM’de grubu olan bütün partililere çağrı yapıyorum. Türkiye’nin en temel sorunu terör gibi bir sorunu çözmek için bir araya gelmeliyiz. Kimseye bir görüş dayattığımız yok. Kimseye illa şunu yap dediğimiz yok. Bir araya geleceğiz, biz bu işi nasıl çözebiliriz diye görüşlerimizi beyan edeceğiz. Yani parlamentoda ortak hakkı egemen kılmak istiyoruz. Bu bağlamda bir araya gelebilirsek parlamento görevini yapmış olur. Topluma güven vermiş olur, hep beraber bir araya geldiğimiz zaman şu da ortaya çıkacaktır. Ülkenin çıkarları söz konusu olduğu zaman partilerin ve kişilerin çıkarları değil, ülkenin çıkarları etrafında partilerin bir araya geldiğini göstereceğiz. Türkiye, bunu görecek. Bu da parlamentoya güven verecek.”

Kılıçdaroğlu, buradan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ünye ilçe teşkilatında bulunmuş Avukat Yüksel Kuş’un Ünye Merkez Büyük Camii’ndeki cenazesine katılarak yakınlarına başsağlığı diledi.

CİHAN

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku